Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Spustili najťažšiu a najstrmšiu tatranskú zjazdovku, nájdete ju v Lomnickom sedle
Zdielať na

Spustili najťažšiu a najstrmšiu tatranskú zjazdovku, nájdete ju v Lomnickom sedle

POPRAD / V utorok spustili prevádzku najstrmšej a najťažšej zjazdovky vo Vysokých Tatrách v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici. Nachádza sa vo výške 2 190 metrov.

"Najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle v nadmorskej výške 2 190 metrov má aktuálne 150 cm prírodného snehu a podmienky na lyžovanie veľmi dobré," informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts. Sprevádzkovaním zjazdovky budú mať lyžiari k dispozícii celkovo dvanásť kilometrov denne upravovaných lyžiarskych tratí.

"Lomnické sedlo dlhé 1 240 metrov lyžiari vyhľadávajú najmä pre možnosť náročného zjazdového lyžovania, 5,5 km dlhá lyžiarska trať z Lomnického sedla cez Skalnaté pleso do Tatranskej Lomnice ponúka jedinečnú scenériu a nádherný výhľad na podtatranskú oblasť,"
uviedla Fabianová.

Svah najstrmšej vysokotatranskej zjazdovky, ktorá je vyznačená značkovacími tyčami, sa upravuje pravidelne pásovými vozidlami. Terén monitoruje Horská záchranná služba, ktorá určuje, či je možné v Lomnickom sedle lyžovať alebo je zjazdovka uzavretá pre zvýšené riziko lavín.

V Tatrách spustili prevádzku najstrmšej zjazdovky, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy