Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Internát policajtov je v dezolátnom stave, študentom sa priestory hnusia
Zdielať na

Internát policajtov je v dezolátnom stave, študentom sa priestory hnusia

BRATISLAVA / Policajní študenti poslali šokujúce fotografie z internátu Akadémie policajného zboru. Okná sa rozpadávajú, steny sú plesnivé a sprchy v dezolátnom stave. Prestíž školy podľa nich nezodpovedá podmienkam, v akých žijú.

"Uvedomujem si, že na Slovensku internáty nemajú vysokú úroveň. Ale za dezolátny stav platiť 80 eur mesačne je príliš. Nie je príjemný pocit, keď sa v noci zobudíte na to, že vám vejú vlasy v spánku, keďže sa okná nedajú zavrieť," opisuje bývanie na policajnom internáte študent.

Tridsaťročné okná

Okná sú skutočne staré viac ako tridsať rokov, steny sú špinavé a plesnivé. Na viacerých dverách chýbajú kľučky. Hygienický štandard je tiež na nízkej úrovni.

noviny.sk

"Uvedomujeme si, že je to zlé. Skutočne si to vyžaduje obnovu. O stave internátu vie aj minister vnútra. Postupne sa snažíme veci meniť," informuje rektorka Akadémie policajného zboru Lucia Kurilovská.

Obnovili jedno poschodie

Čiastočne obnovili len prvé poschodie z ôsmich. Na prvý pohľad pôsobí čisto. "Nielen ten náš, ale aj iné internáty v Bratislave sú na tom porovnateľne zle. Ak by sme mali určiť priority, určite sú na prvom mieste okná," dodáva Kurilovská.

noviny.sk

Vyjadrilo sa aj ministerstvo školstva. "Uvedomujeme si, že podmienky na internáte sú zlé. Budúci týždeň plánuje ministerstvo s rektormi stretnutie, aby sa vyjadrili k stavom na internátoch," uviedla hovorkyňa rezortu Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

noviny.sk

Vládny Smer plánuje rekonštrukciu internátov vyčleniť 50 miliónov eur. Podľa slov premiéra Roberta Fica to bude súčasťou tretieho sociálneho balíčka.

Internáty policajnej akadémie sú v dezolátnom stave, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy