Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Motorkár sa po diaľnici preháňal 230 km/h, prišiel o 650 eur
Zdielať na

Motorkár sa po diaľnici preháňal 230 km/h, prišiel o 650 eur

MARTIN, ŽILINA / Dvom mladým vodičom za ich agresívnu a rýchlu jazdu naparili policajti v Žiline a v Martine najvyššiu možnú pokutu. Obaja pritom mali vodičské preukazy len pár mesiacov.

Motorkár, ktorý si diaľnicu pomýlil s pretekárskou dráhou, policajtom zastaviť nemienil a po ceste si to miestami uháňal takmer 230 kilometrovou rýchlosťou.

Dvadsaťročný Stanislav z Kysúc šiel smerom na Považskú Bystricu. Vodičský preukaz nemal ani 4 mesiace, aj napriek neskúsenosti ohrozoval seba aj ostatných. Všimli si ho policajti.  

Chcel uniknúť

"Motocyklista na znamenie hliadky nereagoval a pokračoval ďalej," opisuje hovorkyňa policajného zboru Jana Balogová.

Snažil sa policajtom uniknúť. Naháňačka trvala len 4 minúty. "Motocyklistovi policajti uložili na mieste blokovú pokutu vo výške 650 eur," pokračuje Balogová.

Keďže toľko peňazí pri sebe Kysučan nemal, policajti mu zadržali vodičský preukaz.

Narazil do 4 áut

Rovnako draho vyšla bezohľadná jazda aj 18-ročného Martinčana Patrika, ktorý tiež šliapol na plynový pedál. Nezvládol zákrutu a autom narážal do všetkého, čo mu stálo v ceste. "Neprispôsobil jazdu, narazil do  štyroch zaparkovaných áut," tvrdí hovorkyňa.

Rovnako ako Stanislav, aj on odkráčal s blokom na pokutu vo výške 650 eur. Obaja previnilci majú 15 dní na to, aby ju zaplatili.

Reportáž o pretekároch na diaľnici pripravila redaktorka Andrea Lukoničová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy