Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cestný pirát išiel vyše 200 km/h, ponáhľal sa na toaletu
Zdielať na

Cestný pirát išiel vyše 200 km/h, ponáhľal sa na toaletu

BRATISLAVA / Dopravné policajné komando, tzv. puma, ktoré sa snaží chytať cestných pirátov, zastavilo vodiča, ktorý sa hnal viac ako dvestokilometrovou rýchlosťou. Dôvodom podľa jeho slov bola pokazená treska.

Vodič luxusného Audi A8 i šofér terénnej Q8 sa hnali po diaľnici z Bratislavy do Trnavy viac ako 200-kilometrovou rýchlosťou. Na tomto úseku je pritom denná povolená rýchlosť 110 kilometrov za hodinu.  Vo večerných hodinách môžu ísť vodiči rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu.

Pokuta v stovkách eur

Policajti obom šoférom udelili najvyššiu možnú blokovú pokutu, a to 650 eur. Vodičský preukaz neodobrali ani jednému. Pokutu zaplatili obaja na mieste.

"Vodič Audi uviedol, že rýchlosť prekročil, pretože sa ponáhľal na toaletu, pretože zjedol pokazenú tresku," povedal viceprezident policajného prezídia Ľubomír Ábel.

Kasíno

Druhý vodič si s vysokou rýchlosťou ani pokutou ťažkú hlavu nerobil. "Povedal, že takú čiastku dokáže prehrať za večer v kasíne," dodal Ábel.

Komando je na cestách cez deň i v noci. Počas deviatich mesiacov riešila dopravná polícia na Slovensku viac ako 230 tisíc priestupkov za prekročenie rýchlosti.

Cestný pirát sa ponáhľal na toaletu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy