Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti kontrolovali rekordéra, 52-krát dostal blokovú pokutu
Zdielať na
Krimi

Policajti kontrolovali rekordéra, 52-krát dostal blokovú pokutu

BANSKÁ BYSTRICA / V banskobystrickom kraji bolo viac policajných hliadok ako obyčajne. Počas štyroch hodín zistili 268 priestupkov za rýchlosť, nezapnuté bezpečnostné pásy a zlý technický stav. Jeden zo zastavených vodičov však takpovediac "vytŕčal". Zoznam jeho priestupkov bol poriadne dlhý.

Policajti počas kontrol zastavili aj mladíka zo Šale, keď sa však pozreli na jeho register, ostali poriadne prekvapení. Dvadsaťpäťročný vodič pri sebe nemal vodičský preukaz, a tak dostal na mieste blokovú pokutu.

Pri lustrácii policajti zistili, že mladý vodič je už takpovediac chronickým hriešnikom. "Vodič sa počas siedmich rokov dopustil spolu 59 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," informuje hovorkyňa policajného zboru Andrea Petrovičová.

Pokuty v hodnote dovolenky

Päťdesiatdvakrát dostal blokovú pokutu, štyrikrát sa zodpovedal v správnom konaní, a tri razy mu už zakázali šoférovať.

Na pokutách tak v priebehu 7 rokov nechal toľko, že by si pokojne mohol dopriať napríklad aj luxusnú dovolenku. Bohaté záznamy v karte vodiča však v budúcnosti môže oľutovať. "Právny poriadok Slovenskej republiky nepozná inštitút zahladenia priestupkov," tvrdí obhajca Jaroslav Klátik.

Kožná vyrážka

Dopravný psychológ hovorí u mladých vodičov aj o adrenalíne či frajerine. Podľa policajných štatistík nie je nehodovosť mladých vodičov zanedbateľná. "Z 1 011 nehôd vodiči do 25 rokov zavinili 168 nehôd, čo je 17 percent," dodáva Petrovičová.

"Priestupok za volantom sa stáva akoby takou kožnou vyrážkou na povrchu, ktorá poukazuje na nejaké hlbšie problémy," vysvetľuje psychológ Ján Záskalan.

Reportáž o rekordérovi spracovala redaktorka Katarína Juríčková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy