Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Piešťanskému Centroomu hrozí zrútenie, ľudia musia budovu opustiť
Zdielať na

Piešťanskému Centroomu hrozí zrútenie, ľudia musia budovu opustiť

PIEŠŤANY / Polyfunkčný objekt Centroom v Piešťanoch má problémy so statikou. Vyplýva to z odborného statického posudku, podľa ktorého je stav budovy nevyhovujúci a prekročenie účinkov zaťaženia je oproti norme v niektorých ukazovateľoch niekoľkonásobné. Tvrdí to skupina BK, správca budovy Centroom. Stavebný úrad vo štvrtok nariadil jej okamžité vypratanie.

Polyfunkčný objekt má také vážne statické problémy, že mu za určitých okolností hrozí reťazové zrútenie.

"Vzhľadom na tieto závery posudku skupina BK z pozície správcu začala bezodkladne konať vo veci, informovala dotknutých majiteľov, nájomníkov a aj odborných partnerov, vrátane stavebného úradu, Okresného úradu v Piešťanoch – odbor krízového riadenia a rovnako aj zástupcov developera,"
píše v tlačovej správe skupina BK.

Okamžite vypratať

Stavebný úrad Piešťany vo štvrtok nariadil okamžité vypratanie budovy. Dôvodom je ohrozenie zdravia a životov ľudí. 

Mesto Piešťany podľa primátora Miloša Tamajku hľadá možnosti náhradného ubytovania v hoteloch pre asi 50 ľudí. Vedenie mesta zriadilo krízový štáb.

Plne využívaný

Polyfunkčný objekt Centroom v blízkosti Auparku bol kolaudovaný pred piatimi rokmi. Okrem obchodov a kancelárskych priestorov je v ňom aj 44 bytov, prakticky všetky sú už predané.

Projektantom statiky stavby bol ten istý statik, s ktorým sa spája aj bratislavský projekt Trinity, kde sa pred tromi rokmi zrútila strecha.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy