Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dráma na úrade práce v Komárne. Na úradníčku spadlo takmer 30 kíl omietky
Zdielať na

Dráma na úrade práce v Komárne. Na úradníčku spadlo takmer 30 kíl omietky

KOMÁRNO / Takmer 30 kilogramov omietky sa z tri a pol metrovej výšky zrútilo na hlavu úradníčky v Komárne. Tá utrpela okrem šoku aj ľahký otras mozgu. Omietka podľa predbežných zistení nevydržala dlhodobé horúčavy, ktoré u nás panujú.

Vek budovy, a s najväčšou pravdepodobnosťou aj teplo, môže za úraz, ktorý utrpela sekretárka riaditeľky úradu práce v Komárne.

Na nič netušiacu úradníčku sediacu za pracovným stolom spadol obrovský kus približne dvojcentimetrovej omietky. Ženu, ktorá utrpela slabší otras mozgu, previezli do komárňanskej nemocnice.

"Je tam asi meter štvorcový, mohlo to byť od tých 20 do 30 kilogramov, z tri a pol metrovej výšky," informoval statik Peter Trávniček.

Vada v materiáli

Budova patrí mestu, to sa ale do vyjadrenia odborníkov nechcelo k prípadu vyjadriť.

Podľa výpovedí zamestnancov úradu, na strope neboli viditeľné žiadne praskliny, nič nenasvedčovalo, že by hrubá omietka mohla povoliť.

"Z predbežného zistenia možno konštatovať, že neprišlo k porušeniu právnych predpisov. Príčinou pracovného úrazu bola skrytá vada v materiáli," informoval hlavný inšpektor práce v Nitre Róbert Bulla.

Nebezpečné počasie?

To, či pri omietaní stropu desiatky rokov starej budovy, ktorá vždy slúžila ako úrad, boli dodržané všetky stavebné postupy, už nikto nezistí. Dôvodom spadnutia omietky môžu byť aj súčasné extrémne a dlhotrvajúce teploty.

"Jednoznačne môžem povedať, že prispelo k tomu možno že aj toto počasie, kde nastali nejaké objemové zmeny a povolili mikrotrhlinky, a spadlo to," vysvetlil statik.

Inšpektorát práce sa celou vecou zaoberá. "Úrad práce v minulosti viackrát mesto žiadal o úpravu priestorov, no napriek prísľubom k náprave nedošlo. Zamestnankyňa utrpela ľahký úraz a v súčasnosti je ešte práceneschopná. Aby sa predišlo ďalším možným incidentom, 18 pracovníkov úradu bolo presunutých do iných priestorov," píše sa vo vyjadrení ústredia Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Nitre. 

Ich premiestnenie neovplyvní služby klientom. Mesto medzičasom hľadá priestory, ktoré by dočasne poskytlo úradu, kým strop neopravia.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy