Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Počas vyučovania sa na žiakov zrútila časť stropu
Zdielať na

Počas vyučovania sa na žiakov zrútila časť stropu

ZEMPLÍNSKE HÁMRE / Panika vypukla počas vyučovania na základnej škole, keď sa počas hodiny zrútila časť stropu na žiakov. Zranili sa štyria chlapci, ostatné deti začali panikáriť. Učitelia privolali záchranárov, tí ich previezli do nemocnice. Deti utrpeli povrchové zranenia na krku a hrudníku. Triedu uzamkli, škola už chystá rekonštrukciu.

"Počas vyučovania na základnej škole došlo k oddeleniu asi pol centimetra hrubej vrstvy omietky zo stropu," informuje riaditeľ školy Rastislav Zaremba. Žiaci práve sedeli v laviciach. Najväčší kus o rozmere asi meter štvorcový spadol zo stredu stropu. Zasiahol štyroch chlapcov, v triede zavládla podľa slov rodičov panika.

Zranení 4 žiaci

Učitelia rýchlo zavolali na tiesňovú linku. "Reagovali hneď pohotovo. Hneď volali záchranky," tvrdia rodičia. "Štyroch žiakov zobrala rýchla záchranná služba," hovorí Zaremba.

"Záchranári ošetrili chlapcov vo veku od 10 do 12 rokov, ktorí mali povrchové poranenia v oblasti krku a hrudníka a následne ich previezli do nemocnice v Snine," povedal hovorca OS ZZS  Boris Chmel.

Strechu opravia

Ani jedno dieťa neutrpelo vážne zranenia.  V najbližších dňoch sa škola chystá na jej rekonštrukciu. Základná  škola bola postavená ešte v 70. rokoch. Trieda je z bezpečnostných dôvodov zamknutá. Vyučovanie v nej bude opäť pokračovať, keď strop opravia.

Na mieste nehody bola redaktorka Katarína Kleknerová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy