Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Oravou sa prehnal silný vietor, strhol strechu zo štadióna
Zdielať na

Oravou sa prehnal silný vietor, strhol strechu zo štadióna

ORAVA / Oravu trápil od piatka silný vietor. Vyvracal stromy a strhával strechy. Cez deň sa situácia zmiernila a prestalo fúkať. Meteorologovia však predpovedajú aj na ďalšie noci mráz a vietor.

Oravou sa prehnal silný vietor, na ceste do Pribiša padali stromy ako zápalky. Prístupová cesta z Oravského Podzámku do Pribiša bola uzavretá, kým z cesty neodstránili stromy. Vietor vyčíňal aj v Krivej na Orave, kde vyhlásili mimoriadnu situáciu.

Vietor strhol strechu aj z futbalového štadióna. Miestni chlapi ju opravovali niekoľko hodín. "Boli silné nárazy vetra, akonáhle sa toto udialo, prišli hasiči aj obyvatelia obce," informuje starosta Krivej Juraj Leginus.

Snehové bytosti

Nie všade na Orave bolo až tak veterno .V Krušetnici mráz síce poriadne štípal, napriek tomu deti s rodičmi vyrábali snehové rozprávkové bytosti.

"Už sme tu 5 hodín a hýbeme sa," hovoria deti. "Sme sa zamerali na otužovanie sa a prevenciu proti chrípke, lebo jedna z foriem ako oddialiť chorobnosť je otužovanie sa," vysvetľuje riaditeľka ZŠ, MŠ Kruštenica, Mária Olešová.

Nakrúcala redaktorka Eliška Prečová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy