Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Partizánske neopraví vybývané bytovky, idú k zemi a náhradné nerozdávajú
Zdielať na

Partizánske neopraví vybývané bytovky, idú k zemi a náhradné nerozdávajú

PARTIZÁNSKE / Trikrát a dosť – touto zásadou začali v Partizánskom pred časom bojovať proti neprispôsobivým obyvateľom. Stačí napríklad aj to, že trikrát hodia na zem ohorok z cigarety, alebo rušia nočný kľud a chytia ich pritom policajti. Okamžite ich deložujú z bytu. Ten potom zapečatia. Takto deložovali ľudí z celej bytovky. Pôvodní nájomcovia ju zničili a čakali, že ju mesto opraví. Opravovať sa nebude, bytovku mesto búra.

"Bytovka má porušenú statiku, nájomníci hovoria, že je vybývaná," hovorí primátor mesta Partizánske Jozef Božik. Väčšina pôvodných obyvateľov so zbúraním bytovky nesúhlasí. Chceli, aby ju mesto opravilo.

"Mesto nebude vybývané bytovky opravovať, ale budeme ich búrať," vysvetľuje primátor. "Prečo nemyslí na naše deti? Kde ich dáme," pýta sa obyvateľka bytovky.

Trikrát a dosť

V Partizánskom vyhlásili vojnu neprispôsobivým obyvateľom už pred časom. Platí tu zásada trikrát a dosť. "Tri priestupky, porušenia domového poriadku, nezaplatenie a rodine nedáme nájomnú zmluvu," opisuje Božik.

Nájomníkov vzápätí deložujú a byt uzatvoria. "Každý byt, z ktorého je deložovaná rodina, je oplechovaný a mesto ho nikdy neotvorí," dodáva primátor.

Na mieste bol redaktor Pavol Čertík, pozrite si jeho reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy