Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ladislav Bojčík končí ako starosta Ladomirovej pre trestný čin
Zdielať na

Ladislav Bojčík končí ako starosta Ladomirovej pre trestný čin

SVIDNÍK / Okresný súd vo Svidníku v stredu uložil pre trestný čin subvenčného podvodu Ladislavovi Bojčíkovi, starostovi Ladomirovej v okrese Svidník, trest odňatia slobody na dva roky s podmienkou odkladu výkonu trestu na tri roky. Rozsudok vyniesol na základe dohody o vine a teste.

Rozsudok je právoplatný, informoval o tom hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Bojčík tým stráca mandát na ďalšie zotrvanie vo funkcii starostu.

Príspevok 4 500 eur

Policajný vyšetrovateľ zo Svidníka vzniesol voči Bojčíkovi ešte vo februári tohto roku obvinenie pre prečin subvenčného podvodu. Bojčík ako štatutár obce požiadal Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Bardejove o poskytnutie nenávratného finančného príspevku 4 500 eur na podporu rozvoja miestnej a regionálnej zamestnanosti.

Účelom príspevku bolo vytvorenie dvoch pracovných miest na funkciu správcu budov, objektov a potokov obecného úradu. Práca mala trvať od októbra 2014 deväť mesiacov. K žiadosti priložil fiktívne doklady.

Dohoda o poskytnutí príspevku

Následne 29. septembra 2014 podpísal dohodu o poskytnutí príspevku, čím takto uviedol štát do omylu a neoprávnene vylákal od štátu v zastúpení ÚPSVaR Bardejov finančné prostriedky, ktoré sú mesačne refundované zo štátneho rozpočtu na základe predložených žiadostí obce o platbu.

Starosta prišiel o stoličku, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy