Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tri promile v krvi. Starosta Semerova skoro zrazil policajtov, tvrdí svedok
Zdielať na

Tri promile v krvi. Starosta Semerova skoro zrazil policajtov, tvrdí svedok

SEMEROVO / Policajti v Nitrianskom kraji chytili tento týždeň za volantom päť opitých vodičov. Rekordérom je starosta obce Semerovo (okres Levice). Na ceste takmer vrazil do policajtov, namerali mu 3,33 promile.

Starosta Semerova sa na starostovskej stoličke udržal ledva sto dní. Ján Šima bude musieť svoju funkciu zrejme položiť, kvôli jazde pod vplyvom alkoholu putoval za mreže.

"Vodičovi policajti v dychu namerali 3,33 promile alkoholu," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. "Zároveň mu bolo vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej latky," dodala Bruchterová.

Svedok: skoro ich zrazil

Starostu Semerova podľa informácií TV JOJ zastavili policajti v jeho súkromnom aute. Tesne pred obcou a za bieleho dňa. "Bol v stave opitosti. Údajne ich skoro zrazil," hovorí obyvateľ Semerova Ľudovít.
Ľudovít

"Neviem ako sa to mohlo stať. Poznám ho, alkohol neužíval," uveidla Ildikó Sláviková z obecného úradu v Semerove. "Skôr si myslím, či neprekonal nejakú chorobu alebo niečo také," dodáva Sláviková.

Na to, aby niekto nafúkal via ako tri promile, musel by v priebehu dvoch hodín vypiť takmer sedem deci tvrdého alkoholu. Podľa zamestnankyne obecného úradu odsudzoval ľudí, ktorí si vypili a sadli za volant.

Pozrite si priloženú reportáž:

Nafúkal tri promile

Podobný prípad sa stal aj pred dvomi mesiacmi v obci Valice (okres Rimavská Sobota). Ladislav Mikó nafúkal takmer tri promile, policajti ho zastavili počas pracovnej doby.

"Pri dychovej skúške mu namerali 1,32 alkoholu, čo je 2,75 promile," povedala vtedy hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová. Okrem peňažného trestu 800 eur, mu sudca zakázal aj šoférovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy