Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Starosta Valíc nafúkal za volantom takmer 3 promile
Zdielať na
Krimi

Starosta Valíc nafúkal za volantom takmer 3 promile

VALICE / Takmer 3 promile nafúkal starosta obce Valice. Policajti ho navyše zastavili počas pracovnej doby. Vracal sa z Rimavskej Soboty, pravdepodobne na svoje pracovisko. Noc ale strávil v policajnej cele.

Päťdesiatosemročný Ladislav Mikó vyšiel práve z budovy súdu v Rimavskej Sobote. Sudca ho uznal vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V pondelok ho zastavili policajti v obci Bakta, pretože prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 14 kilometrov za hodinu.

Vodiča, ktorý je starostom obce v rimavskosobotskom okrese, podrobili policajti aj dychovej skúške. Tá odhalila, že je poriadne opitý a to bolo len štvrť na jednu popoludní.

Zákaz šoférovania

"Pri dychovej skúške mu namerali 1,32 alkoholu, čo je 2,75 promile," povedala hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová. Okrem peňažného trestu 800 eur, mu sudca zakázal aj šoférovať.

"Zároveň mu uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá v trvaní 36 mesiacov. Rozhodnutie je právoplatné nakoľko obvinený sa vzdal práva podať odpor," dodáva hovorkyňa KS Nina Spurná.

Nové voľby

O  hodiny neskôr ho však viacerí obyvatelia Valíc videli, ako sa domov vracia na aute. To si pravdepodobne vyzdvihol v obci Bakta, kde ho zastavili policajti.

V obci Valice sa podľa všetkého budú konať nové voľby, úrad bude za ten čas viesť zástupca starostu. Ladislav Mikó by mal podľa zákona do pätnástich dní informovať o skutočnosti, že bol odsúdený, poslancov obecného zastupiteľstva.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy