Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mariána Kotlebu vypočuli na polícii, pre čierne vlajky
Zdielať na

Mariána Kotlebu vypočuli na polícii, pre čierne vlajky

BANSKÁ BYSTRICA / Líder Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽS NS) Marián Kotleba sa nemohol zúčastniť na utorkovom mítingu, ktoré jeho strana organizovala v Trnave. Prekazilo mu to predvolanie od polície, ktoré podľa Marcela Urbana z ĽS NS dostal o ôsmej ráno.

Polícia chcela, aby Kotleba podal vysvetlenie k čiernym vlajkám, ktoré sa objavili v deň výročia Slovenského národného povstania, v sobotu 29. augusta, na úrade Banskobystrického samosprávneho kraja.

Ako na dnešnom protestnom zhromaždení v Trnave povedal Marcel Urban z Ľudovej strany Naše Slovensko, líder ich strany sa dostavil na výsluch o 14:00, podal vysvetlenie a odišiel.

Potvrdila to aj banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, s tým, že podrobnejšie informácie polícia poskytne v stredu 2. septembra.

Protest proti imigrantom

Proti príchodu imigrantov na Slovensko a proti ,,diktátu Európskej únie“ protestovalo v utorok v centre Trnavy asi dvesto členov a priaznivcov ĽS NS. 

Rečníci okrem obáv z islamizácie Slovenska pripomínali blížiace sa parlamentné voľby. Po skončení protestného zhromaždenia sa vydali do Gabčíkova, kde chceli oceniť obyvateľov obce za ich odmietnutie utečeneckého tábora v nedávnom referende.

"Všetci dobre vieme, že votrelci z Afriky či Ázie do našej krajiny neprinesú ani pokoj, ani blahobyt. Všetci dobre vieme, že budú len zdrojom kriminality, sociálnych a etnických nepokojov," vysvetlil dôvody protestu podpredseda strany Rastislav Schlosár.

Marián Kotleba sa na mítingu zúčastniť nemohol, bol na polícii:

Nepustili ich

Demonštranti sa nakoniec do Gabčíkova nedostali. Polícia im zabránila vstúpiť do dediny pre iné podujatie, ktoré bolo vopred avizované na rovnakom mieste.

Išlo o cvičenie miestnych záchranárov. Akciu prišli do obce okrem ľudí, ktorí išli z Trnavy, podporiť slovenskí, ale i maďarskí extrémisti zo strany Jobbik. Tí podľa vlastných slov prišli preto, aby vyjadrili svoj nesúhlas s tým, ako koná vláda, ale aj s tým, aby migrantov umiestnili do Gabčíkova.

V dave asi 100 ľudí bolo vidieť maďarské vlajky, vlajku Jobbiku i transparent v maďarčine, ktorý znamenal "Utečencov tu nechceme". Polícia po celý čas dohliadala na poriadok.

Pozrite si reportáž z Gabčíkova:

Najčítanejšie správy