Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Predajca melónov počas kontroly ušiel, v stánku nechal aj tržbu
Zdielať na

Predajca melónov počas kontroly ušiel, v stánku nechal aj tržbu

BRATISLAVA / Inšpektori Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy počas kontroly predaja ovocia a zeleniny zažili šokujúcu situáciu. Predajca, ktorému hrozila značná pokuta za predaj bez akéhokoľvek povolenia, radšej ušiel. Na mieste nechal aj tovar, aj časť tržby.

Inšpektori pri kontrole v stánku zistili, že ovocie nie je označené. Chýbali aj cenovky a registračná pokladňa. "Nepredložil požadované doklady o povolení predaja," informoval Michal Ševčík z Regionálnej potravinovej a veterinárnej správy.

Utiekol

Kontrolóri mali výhrady aj ku hygiene predaja. melóny ležali priamo na horúcom betóne. V kríkoch ležalo zhnité ovocie, ktoré tam vyhodili.

Predajca od svojho stánku nakoniec utiekol. "Ešte som počas kontroly nezažil to, aby nám predajca utiekol," hovorí inšpektor Regionálnej potravinovej a veterinárnej správy Vladimír Bederka. Stánok ostal strážiť policajt. 

Potraviny boli čerstvé

Inšpektori kontrolovali predaj ovocia a zeleniny aj v iných častiach Bratislavy. "Predajca nepredložil povolenie na predaj na Trnavskej ceste, zakázali sme mu predaj," dodal Ševčík. Častokrát sa pri kontrole stalo, že predajcovia nevedeli správne označiť štítok ku konkrétnemu ovociu.

Pozitívnym zistením je, že predávaný tovar bol čerstvý. Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy