Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neznámu šelmu videli v bratislavskej Rači. Podľa svedkov pripomína pumu
Zdielať na

Neznámu šelmu videli v bratislavskej Rači. Podľa svedkov pripomína pumu

BRATISLAVA / Neznáma šelma je podľa svedkov čoraz bližšie k obývaným častiam Bratislavy. PMJ-čkári z hlavného mesta preverovali ďalšie oznámenia o jej pohybe. Najskôr v Rači a v utorok hlásili neznáme zviera aj v neďalekom Chorvátskom Grobe a okolí Svätého Jura.

Policajti opäť prepátravali bratislavský vinohrad. V pondelok podvečer dostali oznámenie od obyvateľa tejto mestskej časti, že videl pumu, ktorá beží do vinohradu.

"Prijali sme od občana telefonické oznámenie o spozorovaní mačkovitej šelmy, ktorá sa mala pohybovať v okolí ulíc Podbrezová, Kamilková v mestskej časti Bratislava – Rača," potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Na prašné cesty v pondelok po siedmej hodine večer policajti nevpúšťali peších, prevažne psíčkarov, ktorí sem chodia so psami na vôdzke na prechádzku.

PMJ-čkári odporúčali ľuďom, aby pre istotu nevychádzali z rodinných domov, pokiaľ to nie je nevyhnutné.

Strach záhradkárov

Podľa niektorých záhradkárov, ktorí sa zdržujú v chatkách celoročne, poslednú noc počuli intenzívnejšie štekať psy.

Pod bývalými vinohradmi rastú novostavby, takže šelma, ktorá ľuďom pripomína pumu, by sa viac priblížila k obývaným častiam hlavného mesta.

Neúspešné pátranie

Do viníc sa prišiel pozrieť aj miestny poľovník, ktorý má na starosti revír nad bratislavskou Račou.

Uviedol, že chytiť šelmu nebude vôbec jednoduché, pretože ide o rozľahlé vinohradnícke územie, ktoré je do kopcov spojené s Malými Karpatami.  

Ďalšie oznámenie na linku 158 prišlo od ženy, ktorá pri rybníkoch Lysy vo Vajnoroch spozorovala väčšiu mačkovitú šelmu.

"Posledné oznámenie sme prijali krátko po deviatej od oznamovateľa, ktorý mačkovitú šelmu spozoroval v katastrálnom území obce Chorvátsky Grob a obce Svätý Jur v okolí Šúrskeho lesa," potvrdila Miháliková.

Šelmu sa zatiaľ nepodarilo nájsť.

Zvýšte opatrnosť!

Mestské časti, ako aj mesto, vyzýva občanov na opatrnosť pri výletoch do lesov nad Bratislavou.

"Vzhľadom na obdobie prázdnin osobitne upozorňujeme rodičov, aby v uvedenej oblasti zabránili voľnému pohybu detí," vyzýva Miháliková.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy