Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Veľkú mačkovitú šelmu videli už aj v Bratislave
Zdielať na

Veľkú mačkovitú šelmu videli už aj v Bratislave

BRATISLAVA / Svedok na polícii nahlásil, že na hranici bratislavskej mestskej časti Vajnory sa pohybuje veľká mačkovitá šelma. Obyvateľov pred neznámym zvieraťom varoval aj rozhlas. Podľa najnovších informácií zviera videli už aj v okolí Rače. Polícia uzavrela cestu do vinohradov.

"Vážení občania. Vypočujte si mimoriadny oznam o hroziacom nebezpečenstve. Štátna polícia oznamuje, že v oblasti vinohradov bola videná neznáma mačkovitá šelma," znelo z rozhlasu v mestskej časti Vajnory.

Očitý svedok videl neznámu mačkovitú šelmu pri obytnej zóne pri vinohradoch vo Vajnoroch. Miestne úrady okamžite informovali obyvateľov na internete, v miestnom rozhlase a aj varovnými nápismi.

"Bolo nám oznámené, že sa tu nachádza šelma, ktorá možno pochádza z Bernolákova," potvrdil starosta mestskej časti Bratislava Vajnory Ján Mrva.

Pripomína pumu

Obyvatelia neberú hlásenie na ľahkú váhu.

"Myslím si, že to niekto nelegálne choval doma a že to vypustil, to sme počuli o tom, že to je tu niekde nablízku," hovorí jedna z obyvateliek.

Ľudia tvrdia, že videli neznáme zviera pripomínajúce veľkú mačkovitú šelmu, sfarbením srsti pripomínajúcu najskôr pumu, na viacerých miestach v okolí hlavného mesta.

"V Bernolákove ju videli, potom v Martine, pri Senci a že sa to tak túla všelikade," potvrdzuje informácie o zvierati ďalší z obyvateľov.

Po šelme pátrajú

Ani v tomto prípade sa oznámenie doposiaľ nepotvrdilo, no polícia nezaháľa.

"Hliadky policajného zboru v uvedenej lokalite aj naďalej vykonávajú zvýšenú hliadkovú činnosť, komunikujú s veterinármi a s členmi Slovenského poľovníckeho zväzu," uistila bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková.

Veľkú mačkovitú šelmu hlásia už aj obyvatelia Bratislavy. Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy