Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Na hore Zvir pri Litmanovej si pripomenuli zjavenia spred 25. rokov
Zdielať na

Na hore Zvir pri Litmanovej si pripomenuli zjavenia spred 25. rokov

STARÁ ĽUBOVŇA / Gréckokatolícki veriaci na hore Zvir nad dedinou Litmanová (okr. Stará Ľubovňa) oslavovali veľké výročie. Pred 25. rokmi sa tam údajne zjavila Panna Mária. Aj keď zjavenia neboli oficiálne uznané, ľudia sú presvedčení o tom, že toto miesto má zázračnú moc.

Litmanovská hora je podľa mnohých jedno z najkrajších posvätných miest a ľudia si tu pri modlitbách vychutnajú aj nádhernú prírodu a pokoj.

Hlavná púť je tu raz ročne, vtedy prídu tisícky veriacich. Oddýchnuť si, nabrať silu a pomodliť sa. Počasie tu je nádherné.

"Sme v nádhernej prírode a patrí to k tomu, aby tento čas bol takto požehnaný," hovorí farár farnosti Litmanová Rastislav Janíčko.

Teraz tam oslavovali štvrťstoročie od údajných zjavení Panny Márie. Ľudia veria, že práve preto je toto miesto a všetko, čo s ním súvisí, zázračné.  Napríklad aj voda.

Výnimočné miesto

V pohotovosti boli zdravotníci, ktorí sa starali o ľudí kolabujúcich hlavne z horúčav. A atrakciou boli aj dvaja policajti, ktorí na poriadok dohliadali na koňoch.

Oslavovať a spovedať sa prišli aj desiatky kňazov. Napríklad aj biskup z Rumunska Vladyka Virgin Bercea. "Toto je výnimočné miesto, krásne hory, nádherný kostol a títo ľudia, čo sme prišli. Nech vás všetkých žehná boh," hlásal.

Pozrite si reportáž z hory Zvir:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy