Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ozajstný zázrak! Socha Panny Márie zvláštne svieti
Zdielať na

Ozajstný zázrak! Socha Panny Márie zvláštne svieti

MEDŽUGORIE / V známom pútnickom mestečku Medžugorie sa stal ďalší zázrak! Kamenná socha Panny Márie totiž začala zvláštne svietiť. Viacerí očití svedkovia sa zhodli na tom, že sa nedá odfotografovať. Vzápätí sa ale na internete objavili fotografie svietiacej Panny Márie, z ktorých sa však nedá presne určiť či sa skutočne ide o sväticu, píše dnevnik.hr.

Socha je v dome asi 30 rokov

Známe pútnické mestečko Medžugorie sa nachádza na juhu Bosny a Hercegoviny a s obľubou ho navštevujú aj slovenskí veriaci. Po povedomia sa dostalo v roku 1981, kedy sa tu mala zjaviť Panna Mária. Odvtedy sem každoročne prichádzajú pútnici z celého sveta, ktorí s napätím očakávajú, kedy sa stane ďalší zázrak.

A zdá sa, že sa konečne dočkali. Stará kamenná socha Panny Márie, ktorá sa nachádza v dome vizionárky Vicky Ivankovičovej - Mijatovičovej, totiž začala pred pár dňami záhadne svietiť, píše portál dnevnik.hr.

Na fotke svetlo nie je vidno

Správa o záhadne fosforeskujúcej soche sa veľmi rýchlo medzi veriacimi rozšírila. Okolo miesta sa vzápätí zhromaždilo množstvo veriacich. "Priateľ mi povedal, čo sa deje. Išiel som sa pozrieť. Bolo asi 22 hodín. Socha Panny Márie svietila. Pokúsil som sa ju odfotografovať, ale svetlo na fotke nie je vidno. Dnes tu je okolo tisíc prítomných", uviedol minulý týždeň pre Dnevnik.hr Mateo Ivanković. Socha je v izbe domu asi 30 rokov.

Rímskokatolícka cirkev zjavenie Panny Márie z roku 1981 doteraz neuznala. Teraz sa to možní zmení. Aspoň v to mnohí rímskokatolícki veriaci dúfajú. Vatikán sa k celej veci stavia pomerne zdržanlivo.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

dnevnik.hr

Súvisiace články

Najčítanejšie správy