Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Meteorológovia varujú pred horúčavami, tie najväčšie nás ešte len čakajú
Zdielať na

Meteorológovia varujú pred horúčavami, tie najväčšie nás ešte len čakajú

SLOVENSKO / Od juhu k nám prúdi veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch. Teploty sa v najbližších dňoch budú šplhať vysoko nad tridsať stupňov. Pred extrémnymi horúčavami varujú aj meteorológovia.

Celé územie Slovenska budú naďalej sužovať horúčavy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na piatok aj sobotu a nedeľu výstrahu druhého stupňa pre väčšinu územia Slovenska okrem Žilinského kraja a časti Prešovského kraja, kde platí výstraha prvého stupňa.

V Bratislavskom, Nitrianskom, Trnavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom a častiach Prešovského kraja očakávajú meteorológovia teploty 35 až 37 stupňov Celzia v čase medzi 12:00 a 19:00.

V piatok bude fúkať len slabý juhovýchodný vietor. Ojedinele nás ale môžu prekvapiť búrky, najmä v horských oblastiach stredného a východného Slovenska.

Extrémne horúčavy

V sobotu i nedeľu bude podobne extrémne teplo. Na nedeľu SHMÚ dokonca zvýšil výstrahu pred vysokými teplotami na tretí, najvyšší stupeň. Opäť platí pre väčšinu územia okrem Žilinského kraja a časti Prešovského kraja. 

Pozrite si predpoveď počasia:

Zdielať na

Súvisiace články