Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Auto sa zrazilo s motorkárom, vodič nezastavil na neviditeľnej STOP-ke
Zdielať na

Auto sa zrazilo s motorkárom, vodič nezastavil na neviditeľnej STOP-ke

BRATISLAVA / Zle umiestnené alebo obrastené dopravné značky môžu prispieť k vážnym dopravným nehodám. Na skrytú STOP-ku doplatil aj motorkár, ktorému auto vbehlo rovno do cesty.

Jednou z križovatiek, kde sa nachádza zakrytá značka je v hlavnom meste na križovatke Banskobystrickej a Spojnej ulice. Autentický záznam ukazuje auto, ktoré vchádza do križovatky. Vodič ignoruje STOP-ku a vojde motorkárovi rovno do cesty.

Značku zakrývajú stromy

"Nie je ju vidieť kvôli tomu, že ju zakrývajú stromy a po tejto ulici chodia autá vyššou rýchlosťou. Veľakrát sa stalo, že to auto tu ledva ubrzdilo," hovorí svedok nehody.

Podľa svedka tu denne nezastaví takmer každé piate auto. STOP-ku vodiči buď ignorujú zámerne alebo jednoducho nebije do očí. "Autá, ktoré majú vyšší posed tu stopku vôbec nevidia," tvrdí svedok nehody.

Polícia tvrdí, že značka je riadne schválená a určená cestným správnym orgánom. "Vyhovuje zásadám umiestňovania dopravného značenia," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva polície v Bratislave Lucia Miháliková.

Dôjde k náprave

"Je povinnosťou správcu komunikácie, aby zabezpečoval pravidelnú kontrolu a údržbu dopravného značenia," dodala Miháliková.

"Dopravná značka je umiestnená tak, že ju zakrývali prevísajúce konáre stromov. To znamená, že dôjde k náprave, aby bola značka opäť viditeľná," uviedla hovorkyňa bratislavského magistrátu Ivana Skokanová.

Neviditeľných značiek je v Bratislave dosť. Za to ako dopravné značky vyzerajú sú zodpovední správcovia komunikácie, najčastejšie je to magistrát ale aj mestské časti. Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy