Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za zrážku Štefana s vlakom môže dopravná značka, tvrdia príbuzní
Zdielať na

Za zrážku Štefana s vlakom môže dopravná značka, tvrdia príbuzní

VEĽOPOLIE / Pred pár dňami sa na železničnom priecestí vo Veľopolí (okres Humenné) zrazil s vlakom sedemdesiatsedemročný Štefan. Tvrdil, že vlak nevidel pre zarosené okno. Jeho zať ale tvrdí, že všetko bolo inak a nikto by vlak nevidel.

"Pozeral som sa doľava a nič som nevidel. Mal som sklo zarosené z vonkajšej strany," povedal krátko po nehode Štefan.

Nenápadná značka

Po prvom šoku si myslel, že problémom bolo práve zarosené okno. Neskôr si ale uvedomil, že vlak nevidel z iného dôvodu. "Ak auto zastaví v istom bode, kvôli značke nemôže vidieť prichádzajúci vlak," uviedol vodičov zať Martin.

Štefan na mieste zaplatil 150-eurovú pokutu. Peniaze mu už nikto nevráti. Podľa dopravného analytika ak na mieste súhlasil s priestupkom, priznal si vinu.

Štefan sa zrazil s vlakom so zadnou časťou auta. Podľa vlastných slov sa druhýkrát narodil. V úseku nehody ide vlak deväťdesiatkou. Ak by rušňovodič použil rýchlobrzdu, brzdná dráha 140-tonového kolosu by bola 700 metrov.

Železnice: značka za nehodu nemôže

Železnice Slovenskej republiky na podnet televízie JOJ urobili na priecestí kontrolné merania. "Umiestnenie návestidla 122 - Tabuľa pred zastávkou - nemohlo ovplyvniť rozhľad vodiča cestného vozidla," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy