Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dôchodca Štefan (77) si nevšimol prichádzajúci vlak. Mal zarosené okná
Zdielať na

Dôchodca Štefan (77) si nevšimol prichádzajúci vlak. Mal zarosené okná

HUMENNÉ / Sedemdesiatsedemročný Štefan z Ľubiše (okr. Humenné) hovorí, že sa druhýkrát narodil. Autom prechádzal cez železničné priecestie, no pre zarosené okná si nevšimol prichádzajúci vlak.

štefan bol  v aute spolu so synom. Ich jazdu zastavila zrážka s vlakom, ktorý smeroval z Humenného do Medzilaboriec.

Muži sa vracali z neďalekej reštaurácie, kde pre manželku pána Štefana chystajú oslavu sedemdesiatky. Vodič tvrdí, že predtým, ako sa chystal prejsť cez priecestie, zastavil na stopke.

"Pozeral som doľava a nič som nevidel. Mal som sklo zarosené z vonkajšej strany," hovorí.

Na koľajniciach žiadny prichádzajúci vlak nevidel. Cez priecestie sa pokúsil prejsť. Predná časť auta bola už mimo koľajníc, no zadnú časť 140 tonový kolos zachytil.

"Len som prešiel cez koľaj a zrazu počujem buchnutie," opisuje Štefan.

Šťastie v nešťastí

Na vozidle je podľa predbežných odhadov škoda za asi 600 eur. Vodič si ale uvedomuje, že spolu so synom mali obrovské šťastie. O ich živote rozhodovali stotiny.

V tomto úseku ide vlak deväťdesiatkou. Ak by sa použila rýchlobrzda, aby sa 140tonový kolos zastavil, jeho brzdná dráha by bola 700 metrov.

"Druhý raz som sa narodil,"
priznáva Štefan.

Poškodené nezostalo iba auto, ale tiež vlak. Situáciu na mieste posúdili aj inšpektori zo železníc. Niektorí cestujúci vystúpili a do neďalekej obce išiel po vlastných, iní počkali asi hodinu, kým sa vlak pohol vpred.

S pokutou, no živý

To, čo sa stalo, zadokumentovali aj policajti. Šofér zaplatil 150 - eurovú pokutu.

"Polícia zrážku osobného vlaku s autom eviduje ako škodovú udalosť," informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy