Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vážna nehoda na R1. Motorkár narazil do auta
Zdielať na

Vážna nehoda na R1. Motorkár narazil do auta

ŽIAR NAD HRONOM / Na R1 pri Žiari nad Hronom sa stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej zasahoval aj vrtuľník. Tridsaťštyriročný motorkár zo Zlatých Moraviec narazil do pred ním idúceho auta. Ako prvý mu poskytol pomoc mladý pár z Veľkej Británie.

Dopravu na R1 úplne zastavili. Na ceste zasahovali hasiči aj záchranári. Pomáhali ťažko zranenému 34 ročnému motorkárovi. Ošetrovali ho na zemi, aby naňho nesvietilo slnko, držali nad ním rozprestretú deku.

"Som tu stál, on už ležal na zemi. Skúšali sme s ním komunikovať, dýchal normálne," hovorí svedok nehody.

Pomáhali svedkovia

Mladá dvojica z Veľkej Británie videla nehodu na vlastné oči. Stalo sa to v úseku, kde je zúžená cesta pre prebiehajúce opravy. Motorkár išiel veľmi rýchlo a narazil do pred ním idúceho auta.

"Auto išlo pomalšie, ako motorkár. On narazil do zadnej časti, motorku potom odhodilo do zvodidiel," opisuje svedok z ostrovov.

Práve zahraničný pár bol pri zranenom mužovi ako prvý. Obaja sa mu snažili poskytnúť prvú pomoc. Pomáhali mu až do príchodu záchranárov.

"Leteckí záchranári ošetrili motocyklistu a so zlomeninami oboch dolných končatín ho transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Vysoká rýchlosť

Alkohol ani u jedného z účastníkov nehody policajti nezistili. Okolnosti nehody vyšetrujú, no podľa polície doplatil motorkár na rýchlu jazdu.

"Vodič motocykla neprispôsobil rýchlosť jazdy situácii v cestnej premávke a okolnostiam, ktoré možno predvídať," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Anglický pár je na trojmesačnom výlete po Európe. Potom, ako cestu opäť sprejazdnili pokračoval ďalej do Vysokých Tatier. Verí, že sa stav zraneného muža čoskoro zlepší. "Je to jediná nepríjemnosť, ktorá nás zatiaľ po ceste stretla, ale dúfame, že bude v poriadku," vyhlásil Angličan.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy