Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Studený front priniesol ochladenie, no nie nadlho
Zdielať na

Studený front priniesol ochladenie, no nie nadlho

SLOVENSKO / Za studeným frontom sa rozširuje od západu do našej oblasti výbežok vyššieho tlaku vzduchu. V strede týždňa sa opäť oteplí a teploty vystúpia nad 30 stupňov. Počítať ale treba s dažďom, prehánkami i búrkami.

Na väčšine nášho územia bude v nedeľu veľká, postupne zmenšená oblačnosť. Miestami sa popoludní môžu objaviť prehánky a dážď.

Najvyššia denná teplota bude v nedeľu 23 až 27 stupňov. Na Orave, Liptove a Spiši očakávame maximálne 21 stupňov. Teplota vo výške 1500 metrov vystúpi na 14 stupňov.

Vietor bude fúkať severozápadný až severný s rýchlosťou 10 až 25 kilometrov za hodinu, na juhovýchode 30 kilometrov a na juhozápade a juhovýchode miestami v nárazoch dosiahne 55 kilometrov za hodinu.

Popoludní bude vietor postupne slabnúť.

Opäť tridsiatky

Až do stredy sa budú teploty držať zhruba na 25 až 28 stupňoch. Postupne ale začne teplota stúpať a vo štvrtok by už mala prekročiť 30 stupňovú hranicu.

V piatok nás môžu pri vyšších teplotách prekvapiť búrky. V sobotu cez naše územie prejde front, ktorý prinesie veľkú oblačnosť s dažďom, prehánkami aj búrkami. V nedeľu už očakávame mierne ochladenie.

Pozrite si predpoveď počasia na najbližší týždeň:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy