Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dážď, vietor a popadané stromy. Počasie trápi Slovensko
Zdielať na

Dážď, vietor a popadané stromy. Počasie trápi Slovensko

BANSKÁ BYSTRICA / Už druhý deň trápia stredné Slovensko silné lejaky a vietor. Hasiči boli aj v sobotu v teréne. Pílili popadané stromy nielen v Banskej Bystrici, ale aj v okolí Zvolena či Žiaru nad Hronom. Na Sliači zase strhlo strechu z niekoľkoposchodovej budovy. Počasie ale trápi aj iné časti Slovenska.

Po piatkovom lejaku so silným vetrom zostali na chodníkoch v Banskej Bystrici desiatky popadaných stromov. Chodci tadiaľ miestami nemali ako prejsť.

Slnko v sobotu svietilo iba pár hodín. Už na obed sa obloha opäť zatiahla, tmavé mračná neveštili nič dobré. Voda opäť zaliala hlavnú cestu mestom. Kanalizácia nestíhala. Vodiči museli jazdiť maximálne opatrne.

Na Sliači strhlo strechu, skončila na parkovisku a poškodila zaparkované autá.

Metre plechu aj so slnečnými kolektormi vytrhlo a odnieslo o niekoľko metrov. Na zaparkovanej dodávke porozbíjalo sklá a preliačilo dvere. Budova zostala bez strechy.

Spadla strecha

Vietor lámal stromy, nielen v Banskej Bystrici. V obci Dobrá Niva spadol niekoľko metrový strom na strechu železničnej stanice. V byte na poschodí žije rodina. V strope majú niekoľko dier.

Hasiči zasahovali pri popadných stromoch aj vo Zvolene, v Žiari nad Hronom či v Banskej Štiavnici. Smerom na Vyhne bola cesta neprejazdná.

Silný dážď a prudký vietor spôsobili na strednom Slovensku škody. Pozrite si reportáž:

Prietrž mračien

Silná búrka sa prehnala aj Žilinou a jej okolím. Na viacerých miestach popadali stromy, voda po prietrži mračien zaliala cesty.

V obci Stráňavy si to prírodný živel ako keby namieril na jeden jediný cieľ. Vyzúril sa pri dome, kde zanechal poriadnu spúšť.

Pozrite si reportáž z okolia Žiliny:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy