Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Počasie sa cez víkend zmení. Pozor na búrky a krúpy
Zdielať na

Počasie sa cez víkend zmení. Pozor na búrky a krúpy

SLOVENSKO / Od západu k nám postupuje cez Česko studený front. Pred ním ale vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu od juhozápadu. Ochladí sa len mierne.

Na väčšine nášho územia bude v sobotu jasno až polooblačno. Oblačnosť bude počas dňa pribúdať a miestami sa môžu objaviť prehánky, dážď alebo búrky.

Ojedinele očakávame aj krúpy.

Najvyššia denná teplota v sobotu vystúpi na 31 až 36 stupňov. Na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši bude okolo 29 stupňov.

Na horách vo výške okolo 1500metrov bude maximálne 22 stupňov.

Vietor bude fúkať juhovýchodný až južný, s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu.

Hrozia búrky

Búrky z tepla, miestami aj s krúpami hrozia v sobotu na celom Slovensku. Pred hrozbou silných búrok varujú meteorológovia najmä obyvateľov Banskobystrického a Žilinského kraja, takmer celého Trenčianskeho a čiastočne i Nitrianskeho a Prešovského kraja. Výstraha pred búrkami 2. stupňa tu platí do 18:00.

Počas búrok, ktoré môžu byť sprevádzané krúpami, hrozia prívalové zrážky s úhrnmi 30 až 50 milimetrov a nárazy vetra s rýchlosťou 20 až 30 metrov za sekundu.

Ochladí sa

Výraznejšie sa ochladí v nedeľu. V noci zo soboty príde studený front, ktorý prinesie oblačnosť a zrážky. Teplota v nedeľu vystúpi maximálne na 28 stupňov.

Pozrite si predpoveď počasia na najbližšie dni:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy