Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Začalo sa leto, pozrite sa čo nás čaká najbližšie dni
Zdielať na

Začalo sa leto, pozrite sa čo nás čaká najbližšie dni

SLOVENSKO / V nedeľu začalo astronomické leto a dalo by sa očakávať slnečné a teplé počasie. Slnko na oblohe chýba, počasie ovplyvňuje presúvajúci sa teplý front naším územím ďalej na východ, ale teplo, dokonca letné teplo u nás máme.

V pondelok popoludní dosiahla maximálna teplota na juhu krajiny až 26 °C, sever je chladnejší, od 14 do 18°C. Za teplým frontom začne v priebehu noci počasie u nás ovplyvňovať výrazný studený front.

Zima a dážď

Utorok bude prevažne zamračený, na mnohých miestach bude pršať, lokálne aj výdatne, takže záhradkári aj na juhu krajiny sa môžu tešiť na zrážky úhrnovo okolo 10 milimetrov. "Je to málo, ak si uvedomíme aké veľké sucho máme," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

So studeným frontom príde aj ochladenie. Utorok bude v západnej časti krajiny od 14 do 20°C, vo východnej časti od 21 do 26°C.

Oteplí sa

V stredu a vo štvrtok sa bude pomaly obloha vyjasňovať a bude sa jemne otepľovať, teplotný interval od 18 do 24°C. V piatok až v nedeľu bude polooblačno až oblačno, budú sa často vyskytovať prehánky, ojedinele aj búrky.

Letné prázdniny

Denná teplota bude ale vyššia, od 20 do 27°C. Výrazná zmena v počasí by mala prísť s letnými prázdninami. Už dlhšiu dobu naznačujú predpovedné meteorologické modely výrazné oteplenie spôsobené prúdením veľmi teplého vzduchu k nám.

"Uvidíme, ako to bude naozaj, ale netreba sa báť, teplé letné dni máme ešte len pred sebou," dodala Jarošová. 

Pozrite si predpoveď Najlepšieho Počasia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy