Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Cestujete do USA? Americká ambasáda má problém pri vydávaní víz
Zdielať na

Cestujete do USA? Americká ambasáda má problém pri vydávaní víz

BRATISLAVA / Bez víz, bez práce a stále doma. Slovenskí študenti, ktorí mali v pláne stráviť leto v Amerike cez program Work and Travel nemôžu vycestovať. Americká ambasáda pre technické problémy už minimálne týždeň neudeľuje najmä našim študentom povolenie vycestovať za veľkú mláku.

"Keď som išla na pohovor na americkú ambasádu, moje víza boli potvrdené a povedali mi, že popoludní si budem môcť prísť po papier. Už prešlo vyše týždňa a doteraz tie víza nemám," hovorí študentka Jana.

Storno letenky

Jana už mala do Ameriky odletieť. Keďže jej pas je stále na americkej ambasáde, musela stornovať letenku.

Technický problém s udeľovaním víz sa netýka len Slovenska, ale celého sveta. Hackerský útok ambasáda odmieta.

"Máme technické problémy pri vydávaní víz. To spôsobuje meškanie pri tlačení víz a takisto sme museli presunúť dohodnuté pohovory o víza," uviedla hovorkyňa americkej ambasády v Bratislave Stephanie Fitzmaurice.

ESTA funguje

Technické problémy trvajú už týždeň. Do USA nemôžu vycestovať najmä tí, ktoré žiadajú o pracovné a dlhodobé turistické víza.

Elektronický formulár ESTA učený pre tých, ktorí cestujú za turistikou na maximálne 3 mesiace funguje bez problémov. "Ospravedlňujeme sa za spôsobené problémy, ktoré vznikli žiadateľom o víza a snažíme sa problém vyriešiť čo najskôr ako to bude možné," dodala Fitzmaurice.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy