Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Po búrlivom víkende nás čaká dážď a ochladenie
Zdielať na

Po búrlivom víkende nás čaká dážď a ochladenie

SLOVENSKO / Po víkende, ktorý na juhozápad priniesol aspoň na malý kúsok a na krátky čas aj závan jari, máme pred sebou opäť zimné januárové počasie, aj keď s vyššími teplotami, ako sa na január patrí.

Od západu k nám prúdi vlhký a chladnejší vzduch. Ten sa bude prejavovať prevažne zamračenou oblohou a na mnohých miestach krajiny budú zrážky.

Na severe a východe zväčša snehové, prípadne zmiešané, na západe a v nížinách stredného Slovenska to bude dážď. Denná teplota v pondelok dosiahne od 3 na severe po 8 °C na juhu západného a prípadne aj stredného Slovenska.

Na Kysuciach, Orave, Spiši, Zamagurí a aj Liptove či severovýchode krajiny bude chladnejšie, od -2 do 2 °C.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Jazyky a záveje

Bude aj naďalej pokračovať veterné počasie, vietor od západu bude mať rýchlosť do 30 kilometrov za hodinu, zrána a predpoludním miestami v nárazoch okolo 55 kilometrov za hodinu.

"Pri snežení a vetre pozor na tvorbu snehových jazykov a závejov," varuje meteorologička Najlepšieho Pošasia Miriam Jarošová. Hory budú zamračené a bude ma nich snežiť. Vo výške 1 500 metrov okolo poludnia od -2 do -5 °C. "Pozor, tu naďalej búrlivý vietor až víchrica," dodáva Jarošová.

Pozrite si predpoveď počasia:

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy