Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Rozprávkové Vianoce. Nadácia TV JOJ obdarovala tri parádnice šatami
Zdielať na

Rozprávkové Vianoce. Nadácia TV JOJ obdarovala tri parádnice šatami

OBORÍN / Nielen oblečenie, hračky, drogériu, ale i školské potreby a ešte zopár vecí putovali z Košíc do dediny Oborín (okres Michalovce). Nadácia televízie JOJ a štedrý anonymný darca sa tak postarali o nevídané Vianoce trom sestrám, ktoré síce žiadne darčeky nečakali, ale napriek tomu sa na Ježiška pripravili.

S Gabikou, Valériou a Simonou sa život príliš nemazná. Ich mama bojuje s vážnymi chorobami a otec dochádza za prácou. Dievčatá žijú skromne, no nesťažujú si. Peniaze sa v spoločnej domácnosti delia na centy, preto ich dokáže potešiť každá maličkosť.

"Nikdy sme nemali darčeky pod stromčekom. Naším najväčším darčekom bolo, že sme si spravili štedrovečernú večeru, ale materiálne sme sa neobdarúvali," priznáva matka Martina.

Rodičia napriek nepostačujúcim finančným možnostiam robia pre svoje deti, čo môžu.

Život so znamienkom

Veľmi by chceli pomôcť ich najmladšej dcére Gabike. Tá ma od narodenia na brade znamienko, ktoré sa dá odstrániť jedine plastickou operáciou.

"Deti sa jej posmievajú. Vraveli jej, že je špinavá od čokolády," dodáva matka.

Len deväťročná školáčka pritom trpí i vo svojom vnútri. Stala sa svedkom toho, ako susedia priamo na ulici dobili jej strýka na smrť.

Rodina vďaka darčekom aspoň na chvíľu zabudla na svoje trápenia. Prežili Vianoce, o akých si netrúfali ani snívať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy