Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Nadácia TV JOJ urobila Vianoce ďalším dvom rodinám
Zdielať na

Nadácia TV JOJ urobila Vianoce ďalším dvom rodinám

KOŠICE, PREŠOV / Žijú v chudobných podmienkach v starom domčeku v dedinke Zámutov pri Vranove nad Topľou. Nebyť pomoci iných, tri detičky by zostali na Vianoce bez darčekov. Ich rodičia im ledva dokážu zabezpečiť jedlo, na iné veci peniaze nevystačia. S vrecami plnými darčekov sme vďaka Nadácii televízie JOJ splnili priania aj týmto deťom.

Tamarka, Jarko i najmenšia Sabínka. Malé nevinné duše ani netušia, akí sú ich rodičia hrdinovia. Vyžiť z peňazí, ktoré majú, sa dá prirovnať k malému zázraku. V kraji, kde niet práce, chodí otec len na brigády.

Ak sa darí, zarobí 150 eur. Mama je doma a bez práce. Keď poplatia všetky účty, nezostane im takmer nič.

Bez peňazí

Rodina pomáha koľko sa dá, no ani to občas nestačí. Mama troch deti vie aj to, čo je to, keď  mladá rodina ostane úplne bez peňazí a bezmocná. Nebyť starkej, darčeky deti by nemali ani po iné roky. Teraz sa našla dobrá duša, ktorá ich prekvapila plnými vrecami a farbami Nadácie televízie JOJ.

Ďalší dobrý skutok vykonal darca v Košiciach. Ten na účet Nadácie televízie JOJ poukázal tisíce eur pre chudobné deti. Vďaka nemu mali Vianoce ďalšie chudobné deti.

Pozrite si reportáž redaktora Jozefa Kačmáryho:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy