Zatiahnuté
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Osem súrodencov má vďaka Nadácii TV JOJ krásne Vianoce
Zdielať na

Osem súrodencov má vďaka Nadácii TV JOJ krásne Vianoce

LECHNICA / Vďaka Nadácii televízie JOJ budú mať mnoho detí pekné Vianoce. Rodina zo Zamaguria žije síce skromne, ale pre ôsmich súrodencov nie sú tieto sviatky vôbec o materiálnych veciach. Aj keď hračky a iné prekvapenia ich veľmi potešili.

Jojkársky Ježiško sa vybral na Zamagurie, konkrétne do dedinky Lechnica. Vrecia plné hračiek a oblečenia putovali rodinke s ôsmimi deťmi.

S radosťou a zvedavosťou sa decká prehrabávali v mechoch plných prekvapení. To, čo je pre niektoré deti počas Vianoc bežné, pre tieto decká ide o výnimočnú chvíľu. Tak bohatého Ježiška už dávno nemali. Ale oni si na materiálne veci ani tak veľmi nepotrpia, základ je, že majú jeden druhého.
"Je tu stále rušno a máme všetci sa máme radi," opisuje to najdôležitejšie Martinka. Pozrite si reportáž:


Mama Martina by pre svoje deti urobila všetko na svete. Dianka, Lenka, Julianka, Martinka, Simonka, Janko, Samko a Filip si tento jedinečný moment užili.

Smutné Vianoce

Deti by mali byť na Vianoce štastné, ani jedno by nemalo mať v očiach smútok. Julianka sa síce na Ježiska teší, ale odpoveď na otázku, aké sú jej Vianoce, bola prekvapivá. Nie vždy sú totiž veselé. Nepovedala nič, no jej smutné oči hovoria jasne.

Mama si po návšteve jojkárskeho ježiška aj trochu oddýchla. Decká sa s novými hračkami zatvorili v izbe a reálny svet pre ne aspoň na chvíľu prestal existovať.

Pre deti

Nadácia televízie JOJ rozbehla veľkú vianočnú akciu, pri ktorej viac ako stovke detí vyčarí počas sviatkov úsmev na tvári a dôvod na radosť. Za tisíce eur dostanú hračky a oblečenie práve deti, ktoré žijú v mimoriadne skromných podmienkach. Vďaka štedrému podnikateľovi je všetko inak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy