Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Rodina zostala na Vianoce bez strechy nad hlavou
Zdielať na

Rodina zostala na Vianoce bez strechy nad hlavou

ŽILINA / Rodina z obce Lutiše sedela pri televízore a vyzdobovala vianočný stromček. Zatiaľ, čo si vychutnávali predvianočnú pohodu, pod strechou ich domu začalo horieť. Zacítili štipľavý dym, no plamene ktoré šli z komína už sami zvládnuť nevedeli. Deň pred Vianocami tak zostali doslova bez strechy nad hlavou.

Majitelia domu počuli zvláštne pukanie. Keď vyšli na poschodie, to už bolo zahalené v dyme.

Plamene vychádzali z komína, okamžite ich začali hasiť no zvládnuť ich sami  nedokázali. "Najhoršie je to, že sme kričali o pomoc, ale ľudia na ceste nezastavili," hovorí dcéra majiteľky domu.

Oheň  v podkroví a na streche dostali pod kontrolu až profesionáli  z Terchovej a Žiliny. Pomáhali aj dobrovoľníci z Radôstky a Lutíš. "Bolo potrebné otvoriť strešnú krytinu a následne bol požiar lokalizovaný," hovorí veliteľ zásahu Tomáš Chromiak. Na uhasenie boli potrebné dve cisterny vody.

Rodina prišla pred Vianocami o strechu nad hlavou, pozrite si reportáž:

Po rekonštrukcii katastrofa

V dome býva 72ročná Števka a jej syn, roky ho dávali do poriadku, len nedávno zrekonštruovali komín a strechu. V dome sa ale teraz bývať nedá.

Deň pred štedrým večerom má rodina z Lutíš iné starosti, ako tešiť sa na Vianoce, no aj napriek nešťastiu sú radi, že im dom nevyhorel úplne. "Nevieme, čo budeme robiť," dodáva dcéra majiteľky domu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy