Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Otca majú vo väzení. Nadácia TV JOJ spravila dvom deťom radosť
Zdielať na

Otca majú vo väzení. Nadácia TV JOJ spravila dvom deťom radosť

VYSOKÁ NAD KYSUCOU / Darčeky priniesla Nadácia televízie JOJ aj na horné Kysuce dvom deťom, ktoré žijú len s mamou. Ich otec je vo väzení za to, že matku takmer zabil. Vďaka darcovi mali deti o niečo krajšie a veselšie Vianoce.

Nečakaná návšteva na Kysuckých Lazoch dvoch súrodencov prekvapila. Veľmi dobre vedeli, že už dávno nie je 6. december. "Som bol v šoku, lebo Mikuláš v dverách a Mikuláša už dávno bolo," opisuje Jožko. 

Na mesiac 45 eur

No ten s trojtýždňovým oneskorením priniesol dve vrecia plné darčekov. Na tvárach súrodencov sa tak po dlhom čase opäť objavil šťastný úsmev.  V tejto rodine už list Ježiškovi písať nemusia, Majka dostala pero, po ktorom veľmi  túžila.

Matka dvoch detí by si také štedré Vianoce dovoliť nemohla. Na mesiac má len 45 eur, bez pomoci otca a brata, by zrejme s deťmi skončila na ulici. Jej manžel je vo väzení za to,  že ju takmer zabil mačetou. Jana našťastie  prežila.

Nezamestnaná

Jožko a Majka sa o všetkom dozvedeli v osudný deň keď prišli zo školy. "Po tom útoku, čo mi urobil, som zostala nezamestnaná," spomína mama Jana.

Jana ani jej dve deti  viac otca vidieť nechcú a na život s ním by najradšej zabudli. Ôsmak Jožko dospel až príliš rýchlo, mal by si užívať detstvo, no namiesto toho, mame pomáha, ako vie. Tá totiž vo svojich rukách ťažšie veci neudrží.

Súvisiace články