Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Srdce pre deti majú aj Tatry, svieti na všetky svetové strany
Zdielať na

Srdce pre deti majú aj Tatry, svieti na všetky svetové strany

POPRAD / Vysoké Tatry sú pre mnohých ľudí srdcovou záležitosťou. Mnohí hovoria, že ich srdce tam priam pookreje. Aj preto sa redaktor TV JOJ rozhodol v Tatrách postaviť jedno srdce, ktoré pomáha deťom - Srdce pre deti.

Srdcia môžu byť studené, horúce, zlomené, veď to poznáte, ale existuje jedno, ktoré je veľké a bije len a len pre deti. Hory srdcu pomáhajú, chceli sme, aby bolo veľké ako Tatry a čisté ako sneh. A práve z neho sme ho postavili. Tento plán sme sa rozhodli naplniť vo výške asi 2 100 metrov a aj keď bol odmäk, hore nie.

Dôležité slnko

Dôležitým faktorom bolo slnko, ktoré muselo sneh málo roztopiť. Nakoniec prišlo. Čas plynul rýchlo, kamzíky boli jediní svedkovia. Srdce sme postavili tak, aby svietilo na všetky svetové strany, aby pomohlo všade.

TV JOJ

Svieti doďaleka a veríme, že posiela tam dol všetkým deťom energiu a silu. Tej je v horách na rozdávanie. Bije aj pre všetkých tých, ktorí pomáhajú.

Srdce pre deti môžete podporiť zaslaním prázdnej SMS v hodnote 5 EUR na číslo 871. Službu poskytujú všetci traja mobilní operátori. Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, keďže režijné náklady projektu hradí Nový Čas. Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis, registrovanú Ministerstvom vnútra.

Srdce a jeho história

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. V rádiu sa dopočul, že každoročne následkom dopravných nešťastí zahynie na cestách v Nemecku takmer 1 500 detí. Na väčšine miest totiž chýbali semafory či priechody pre chodcov.

Vydavateľ Springer sa rozhodol, že to tak nenechá a do veci zaangažoval denník Bild. A ukázalo sa, že práve sila najväčšieho tlačeného média v Európe môže ľudí zmobilizovať pre dobrú vec.

Reláciu Srdce pre deti odvysiela televízia JOJ 14. decembra o 20:30

Zdielať na

Súvisiace články