Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V utorok nás opäť čaká teplo, zvýšte dávku vitamínu C
Zdielať na

V utorok nás opäť čaká teplo, zvýšte dávku vitamínu C

SLOVENSKO / Aby bola 4. novembra teplota v noci na hranici 10°C, to sa nestáva každý rok. Medzi nízkym tlakom na západe a vysokým tlakom na východe Európy sa k nám dostáva v silnom juhozápadnom prúdení vo vyšších vrstvách atmosféry teplý vzduch.

Ten sa v aj utorok prejaví na našom území nadpriemerne vysokými teplotami na túto ročnú dobu. Bude polojasno, len ojedinele v nižších polohách hmlisto alebo zamračené nízkou oblačnosťou.

Takéto lokality čakajte na strednom a východnom Slovensku. Denná teplota dnes bude od 11 do 17°C, pri hmle či nízkej oblačnosti okolo 9°C.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Najteplejšie lokality dnes budú v okolí Bytče, Beluše, Púchova, Žiliny, Čadce, Liesku, teda tam, kde zvyčajne máme teploty nižšie. Bude veterno, juhovýchodný vietor zafúka do 35 kilometrov za hodinu, na juhozápade nárazy okolo 65 kilometrov za hodinu. "Na horách bude búrlivý vietor až víchrica," hovorí meteorologička Najlepšieho Počasia Miriam Jarošová. 

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Teplé počasie, veľa chorých

"Rekordy na november sú 20 °C. Potrvá maximálne do Martina, najneskôr do 15. novembra," hovorí meteorológ Peter Jurčovič. Toto počasie nerobí dobre ľuďom a čakárne momentálne praskajú vo švíkoch. Podľa lekárov by mali deti aj dospelí zvýšiť príjem vitamínu C. 

"V 44. kalendárnom týždni bolo hlásených 48 482 akútnych  respiračných ochorení," uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Lenka Skalická.

Najväčší problém veľkých aj malých pacientov je podľa lekárky to, že sa nesprávne obliekajú. Chcete vedieť ako sa správne obliecť? Pozrite si priloženú reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy