Skoro jasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Pilot nevedel pristáť kvôli počasiu, turisti spanikárili
Zdielať na

Pilot nevedel pristáť kvôli počasiu, turisti spanikárili

BRATISLAVA/OUJDA / Plač, zúfalstvo a obavy o holý život. Pre desiatky slovenských turistov sa takto dramaticky skončila dovolenka v slnečnom Maroku. opäť išlo o lietadlo. Stroju, ktorý po nich vo štvrtok večer mal prísť, sa pre zlé počasie nepodarilo pristáť. Napokon lietadlo zosadlo na inom letisku, ktoré bolo vzdialené 150 kilometrov.

Medzi cestujúcimi sa okamžite rozšírila panika, že stroj je pokazený a odmietli doň nastúpiť. "Pilot a cestovná kancelária nás nútia nastúpiť na autobus do Nadoru a nútia nás nastúpiť do toho pokazeného lietadla, ktoré je celé ovracané," tvrdil jeden z dovolenkárov.

Zúfalými telefonátmi domov sa turisti snažili dovolať pomoci. Poplašné správy totiž mnohých naplnili strachom. "Klienti z letiska Oujda odmietli nastúpiť na transfer, pretože mali informácie, že lietadlo je pokazené," uviedla hovorkyňa Kartago Tours Silvia Ladvenicová.

Počasie mu zabránilo pristáť

Dôvod prečo sa pilotovi nepodarilo pristáť však bol iný – počasie. "Posádka lietadla urobila dva pokusy priblížiť na letisko v Oujde," uviedla hovorkyňa Travel Service Vladimíra Dufková. "Z dôvodu zhoršených poveternostných podmienok sa pilot rozhodol, že pristane na najbližšom letisku," dodala hovorkyňa cestovnej kancelárie.

Tým dodržal všetky bezpečnostné predpisy. Po treťom neúspešnom pokuse by sa mu totiž mohlo minúť palivo. Na palube bolo v tom čase 180 pasažierov. "Musím odmietnuť akékoľvek informácie, že lietadlo malo technickú poruchu alebo bolo poškodené," dodala Dufková.

Dovolenkári však niekoľko hodín odmietali presun do Nadoru a lietadlo s nimi napokon vzlietlo až popoludní, teda o 18 hodín neskôr ako sa pôvodne plánovalo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy