Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dárius Rusnák pohoršil národ, u prezidenta skončil
Zdielať na

Dárius Rusnák pohoršil národ, u prezidenta skončil

BRATISLAVA / Hokejová legenda Dárius Rusnák u prezidenta končí. Po štrnástich rokoch prezidentský palác opúšťa pár týždňov po tom, ako národ pohoršila jeho potýčka v bare.

Počas Majstrovstiev sveta v hokeji mal Dárius Rusnák spolu so svojím kamarátom slovne napadnúť dve ženy za to, že hovoria po maďarsky, následne mal zbiť muža, ktorý sa ich zastal.

Prípad rieši polícia. Za výtržníctvo mu stále hrozia tri roky väzenia. Trestné stíhanie za hanobenie národa a rasy vyšetrovateľ odmietol.

Dárius Rusnák odchádza na vlastnú žiadosť pár dní pred inauguráciou Andreja Kisku. 

Agresívny exhokejista

Po skončení hokejového zápasu ostali v podniku Prezidentka neďaleko Prezidentského paláca dve mladé ženy, dvojica starších mužov a dvaja mladíci.

"Sedeli sme so sestrou na káve a zhovárali sme sa po maďarsky," opisovala Bratislavčanka, ktorá si z obáv zo šikany nepriala zverejniť meno. Starší páni ich konverzáciu počuli a jeden z nich sa po anglicky spýtal, odkiaľ sú. Odpovedali v angličtine, že sú z Bratislavy.

Nasledovala otázka, akým jazykom spolu hovoria. Odvetili, že po maďarsky. To vraj muža, ktorý bol pod vplyvom alkoholu, rozčúlilo. "Vy....é Maďarky," kričal podľa mladej ženy. Viac o incidente sa dočítate TU

Súvisiace články

Najčítanejšie správy