Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fico alebo Kiska? Na Luníku IX. v tom mali jasno...
Zdielať na

Fico alebo Kiska? Na Luníku IX. v tom mali jasno...

KOŠICE / Už v piatok sa objavili prvé podania súvisiace s podozrením na tradičné kupovanie rómskych hlasov. Medzi možnými miestami sa spomínal aj Luník IX. A to by bolo celkom zvláštne, pretože práve toto sídlisko bolo v prvom kole okrskom s najnižšou volebnou účasťou.

Rekordmanom v prvom kole

Hoci pekné jarné počasie vyhnalo obyvateľov Luníku IX. do ulíc, cesta do volebnej miestnosti však bola zrejme pridlhá. "Niekto išiel do mesta nakupovať... oni ešte dôjdu poobede," povedal po odvolení jeden z obyvateľov.

V prvom kole volieb sa známe košické sídlisko stalo rekordmanom v neúčasti. Svoje právo tu využili len necelé dve percentá obyvateľov. Ani druhé kolo nevyzerá príliš ružovo. "Tak ja verím tomu, že oni prídu," dodáva obyvateľ.

Účasť zvyšovali členovia komisie

Percento účasti vylepšili aspoň členovia komisie., ktorí sa rozhodli práve preto voliť na sídlisku. Vďaka nim pribudlo do urny desať hlasov. "Máme členovia volebnej komisie svoje preukazy a tým vlastne zvyšujeme voličskú účasť na Luníku IX.," hovorí predseda volebnej komisie Michal Síkora.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy