Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Iveta Radičová (57) sa vrátiť do politiky nechce, tu je dôvod
Zdielať na

Iveta Radičová (57) sa vrátiť do politiky nechce, tu je dôvod

BRATISLAVA / Na prezidentské voľby sa síce vykašľala, ale návrat späť do politického života ešte nie je úplne pochovaný. Reč je o Ivete Radičovej. Špekulácie o tom pod krídlami koho by sa do politiky prípadne vrátila, ale expremiérka odmieta.

Radičová ponúka pomoc

Iveta Radičová na slovenskú politiku nezanevrela. Špekulácie o tom, že by sa do politiky vrátila, však rázne odmieta. "Médiá veľmi radi posúvajú, čo človek povie, lebo chcú hrať novú hru. Ja som sa vyjadrila veľmi presne, že som expertka v sociálnej politike, robila som to dokonca aj ako ministerka, pokračujem v tejto práci," hovorí Iveta Radičová.

A práve to je oblasť, v ktorej ponúka prípadným záujemcom svoju pomoc. "Ponúkam riešenia, ktorým rozumiem, pretože sa jednoducho na niektoré zákony nemôžem pozerať. Začala by som od zákonníka práce cez zákon v hmotnej núdzi až po druhý pilier," dodáva Radičová.

Prípadná spolupráca s Radoslavom Procházkom je zatiaľ v rovine hypotetickej. "Mi to zatiaľ nenapadlo. Ale keď to dávate do takto do placu, tak sa nad tým prinajmenšom zamyslím," uviedol Radoslav Procházka.

Málo žien v politike

Prezidentské voľby opäť potvrdili, že len málo zo slovenských žien sa chce angažovať vo vrcholovej politike. Medzi 14-mi prezidentskými kandidátmi bola len jediná žena - Helena Mezenská. Výraznejšiu stopu doteraz zanechala len bývalá premiérka Iveta Radičová. Aj tú však pomery v politike znechutili natoľko, že sa z nej dobrovoľne stiahla

Pred piatimi rokmi postúpila Iveta Radičová do finále prezidentského súboja, kde tesne zaostala za Ivanom Gašparovičom. Pozrite si, ako Slovensko volilo prezidenta v minulosti.

Keď si však o rok neskôr sadala na premiérsku stoličku, tak dúfala, že to v koaličnom tíme plnom mužov utiahne. "Dopredu nikto nie je prorokom, ale ja pevne verím, že nejde ani tak o utiahnutie ako o normálnu, štandardnú spoluprácu," povedala vtedy Radičová. VIAC TU. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy