Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
EXKLUZÍVNE! Policajt, ktorý šikanoval chlapcov, sa vrátil do služby
Zdielať na

EXKLUZÍVNE! Policajt, ktorý šikanoval chlapcov, sa vrátil do služby

KOŠICE / Policajti, ktorí pred piatimi rokmi šikanovali chlapcov z Luníka IX., budú možno opäť zasahovať v uliciach! Video, na ktorom nútili chlapcov, aby si navzájom dávali facky, vtedy obletelo a šokovalo celé Slovensko.

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Napriek tomu, že súd stále trvá a nie je rozhodnuté, v zákulisí sa dejú veľké zmeny. Policajnú uniformu si totiž pred viac než týždňom obliekol prvý z obvinených, ktorý sa mal na zákroku podieľať. 

"Môžem potvrdiť, že tento policajt bol zaradený na pôvodný útvar a pozíciu, ktorú zastával pred trestným stíhaním," potvrdila košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová. Teda do pohotovostnej motorizovanej jednotky, kde mal v osudný deň aj slúžiť.

Rozhodol o tom Najvyšší súd, podľa ktorého bolo prepustenie po kauze protizákonné. "Právoplatne zrušil rozkaz o prepustení, a preto služobný pomer trvá," dodala Mesárová.

Oblečú si uniformu aj ostatní?

Podľa našich informácií by sa mali všetci prepustení teraz opäť ocitnúť v radoch polície. No súd v prípade týrania mladistvých pokračuje ďalej. "Je predčasné sa k  tomu vyjadrovať," dodala Mesárová.

Nezávislá advokátka si myslí, že k boli aj ostatní policajti prepustení za rovnakých podmienok ako ten jeden, súd by mohol o neplatnosti rozhodnúť rovnako. Teda by si tiež obliekli policajnú uniformu.

"V prípade, ak súd už v rovnakej veci rozhodol, účastník konania môže tento prípad použiť aj na svoju obhajobu. Respektíve môže argumentovať vo svojej právnej veci. Súd ale rozhoduje na základe svojho vnútorného uváženia," hovorí právnička JUDr. Adriana Kmecová.

Mladíci mali znásilniť dievča (12)

Mladí, údajne týraní osadníci, od vtedy toho napáchali ešte viac. Nielen lúpežné prepadnutia, ale aj dokonca znásilnenie za bieleho dňa na sídlisku. Ich obeťou bolo 12-ročné dievča idúce z obchodu.

"Polícia mala informácie o tom, že títo mladiství nie sú žiadne neviniatka," dodala Mesárová. V policajných kuolároch sa dokonca o nich hovorí ako o detskom gangu. "Svedčí o tom aj skutočnosť, že za ich kriminálnu a inú protiprávnu činnosť sú obvinení ich rodičia z ohrozovania mravnej výchovy mládeže," uzavrela Mesárová.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy