Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajný riaditeľ má problém, mal evidovať vozidlá bez dokladov
Zdielať na

Policajný riaditeľ má problém, mal evidovať vozidlá bez dokladov

SVIDNÍK / Svidnícki policajti obvinili bývalého riaditeľa Obvodného úradu pre dopravu a pozemné komunikácie v Stropkove. Ten sa údajne dopustil falšovania a zneužívania svojich právomocí. Teraz mu za to hrozí vysoký trest.

Využil svoje postavenie

Bývalý riaditeľ úradu mal pravdepodobne v rokoch 2011 a 2012 vydávať osvedčenia aj k takým vozidlám, ku ktorým neboli doklady. Pri prihlasovaní automobilov dovezených zo zahraničia uznal typové schválenie vozidiel, vystavil a vydal osvedčenie o ich evidencii.

Na celú situáciu upozornil až súčasný riaditeľ. Ten, keď nastúpil do funkcie zistil, že mu jeden spis, ktorý robil bývalý riaditeľ chýba, a tak úrad podrobil vnútornej kontrole. "Zistilo sa, že 36 spisov je chybných a 12 spisov chýba úplne," oznámil riaditeľ úradu Karol Porkoláb.

Hrozí mu vysoký trest

Na prihlásenie vozidla dovezeného zo zahraničia sú potrebné viaceré doklady, ktoré pri daných spisoch chýbali. "Kontrola originality, STK, emisná kontrola, nadobudnutie vozidla keď to bol dovoz, základný technický opis a ďalšie materiály ako preklady, a podobne," vymenoval Porkoláb.

Bývalý riaditeľ sa odmietol k situácii vyjadriť. "Nebudem sa k ničomu vyjadrovať, uvidíme potom. Ja zatiaľ nemám v rukách nič," povedal. Ako verejný činiteľ pravdepodobne dosiahol vydanie pravej verejnej listiny na základe nepravdivých podkladov. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy