Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajtom sa mala stratiť v lese mŕtvola. Alebo sa oni stratili?
Zdielať na

Policajtom sa mala stratiť v lese mŕtvola. Alebo sa oni stratili?

NOVÁ SEDLICA / Môže sa stratiť mŕtvola, ktorú necháte ležať v lese? Aj keď sa to zdá neuveriteľné, možné to je! Rozprávať by o tom mohli hraniční policajti. Ľudské pozostatky nechali v lete a keď sa vrátili, po kostre nebola ani stopa.

Aktualizácia: Polícia potvrdila, že kosti sa nakoniec našli asi kilometer od štátnej hranice.  Ide o niekoľkoročné pozostatky. Okrem lebky a rebier muži zákona našli aj šatstvo, batoh či hygienické potreby - doklady nie. Podľa všetkého ide o nelegálneho migranta, ktorý sa kedysi pokúsil prekročiť hranicu.

Mŕtvolu už nenašli

Rovnako ako pred pár dňami, aj tentoraz našiel kostrové pozostatky muž, ktorý sa do lesa vybral hľadať jelenie zhody. Podľa našich zistení sa to stalo v katastri obce Nová Sedlica (okr. Snina) v blízkosti zelenej hranice.

Muž vraj všetko ihneď nahlásil pohraničiarom. Ukázal im aj miesto, kde pozostatky našiel. Následne ho mali zaviesť naspäť do obce a na miesto nálezu sa potom vrátili. Tu ale nastal problém. Všetky stromy okrúhle, všetky vysoké, podobné ako vajce vajcu a pozostatkov zrazu nikde. "To musí byť človek, ktorý vie každý meter zeme, aby sa vedel orientovať," myslí si obyvateľ Novej Sedlice Michal.

Obyvate obce: Nepoznajú chotár

"Oni nepoznajú chotár, toto je práve chyba. Policajti nie sú odtiaľ. Oni sa tu každé dve alebo tri mesiace striedajú," hovorí obyvateľ Novej Sedlice Ján.

Keď sa v lese stratíte, všetko vám zrazu pripadá rovnaké. Miestni si preto myslia, že hraničiari mohli byť v tomto prípade predvídavejší. "Profesionálom by sa to nemalo stávať, lebo keď niekam idem a niečo nájdem, tak si musím urobiť nejaké orientačné body, aby som vedel cestu späť," hovorí Michal.

Stále nie je jasné, ako dlho pozostatky v lese ležali, ani komu patria. A nevie sa ani to, či ich už vôbec hraničiari našli. Ak sa skelet podarí vypátrať, problémy to narobí hlavne samospráve. Starosta príslušného katastra totiž zodpovedá za pochovanie nebohého. "Na to nechcem ani pomyslieť, lebo to ide do nákladov a nikto nám tie peniaze nevráti," hovorí starosta obce Uličské Krivé Milan Sičák.

Poľovník našiel mŕtvolu

V Uličskom Krivom takto pred pár dňami pochovali muža, ktorého našli blízko zelenej hranice. Bez kríža a bez mena. Pri tele nebohého síce boli doklady, no je veľmi otázne, komu v skutočnosti mohli patriť. A známe nie je ani vierovyznanie nebohého. Rakvu kúpili za obecné peniaze, pochovávali miestni a obrad viedol samotný starosta. Neznámeho nebohého si uctili minútou ticha. VIAC TU.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy