Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Poľovník našiel na slovensko-ukrajinskej hranici mŕtvolu, polícia mlčí
Zdielať na

Poľovník našiel na slovensko-ukrajinskej hranici mŕtvolu, polícia mlčí

ULIČSKÉ KRIVÉ / S ťažko dostupným terénom zápasili pohraničiari, aj humenskí kriminalisti. Ozval sa muž, ktorý blízko slovensko-ukrajinskej štátnej hranice objavil ľudské pozostatky. Vedľa nich bolo čosi, čo pripomínalo ruský alebo ukrajinský pas. Polícia totožnosť nebohého tají a známe zatiaľ nie je ani to, ako a kedy prišiel o život.

Dramatická prechádzka

Poľovník Marin z Uličského Krivého (okr. Snina) sa chcel len prejsť lesom a nájsť jelenie zhody. Výsledok jeho hľadania ale nakoniec dopadol oveľa dramatickejšie. V lese narazil na kosti, hneď vedľa nich boli aj šaty. "Som sa nahol a videl som sánku, zuby, zopár kostí, panvu. Našiel som aj lebku, tak som išiel dole a nahlásil som to policajtom," hovorí Martin.

"Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia
Na prípade sa intenzívne pracuje, momentálne sú vykonávané procesné úkony,"
uviedla hovorkyňa prešovských krajských policajtov Jana Migaľová.

Hraničná polícia mlčí

Okrem humenských kriminalistov všetko prešetrujú aj hraniční policajti. Tí ale zaryto mlčia. Ich hovorkyňa napriek prvotnému prísľubu na otázky  neodpovedala. Prezradiť nechcela ani národnosť a to napriek tomu, že pri tele nebohého boli aj doklady. "Bol tam sáčok. Neviem, či to boli doklady, či papiere, lebo všetko bolo rozmočené. Mal tam pas. Ruský alebo ukrajinský a porozhadzované oblečenie," opisuje Martin.

Martin povedal, že pozostatky našiel hlboko v lese. Nálezisko je totiž asi 5 kilometrov od obce a vedie k nemu len ťažko prístupný terén. Policajti mali čo robiť, aby sa tam dostali. Okrem terénnych áut museli využiť aj štvorkolky. Ľudské pozostatky našiel Martin rozvláčené a objedené. Ako dlho mohli byť v lese odhadnúť nevedel. "Radšej nič nevedieť a mám pokoj," myslí si Martin.

"Môžeme ale jednoznačne potvrdiť, že ide o starší kostrový nález," dodala Migaľová. Či ide o nelegálneho migranta, ktorý sa na Slovensko cez zelenú hranicu pokúsil dostať načierno, hraniční policajti zatiaľ nepotvrdili. 

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy