Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šokujúce priznanie poslanca Muránskeho! Boli v tom drogy?
Zdielať na

Šokujúce priznanie poslanca Muránskeho! Boli v tom drogy?

BRATISLAVA / Poslanec Michal Muránsky si vybojoval pozornosť okolia najmä potom, ako v januári vystrájal vo svojom byte. Takmer mesiac sa vyhýbal novinárom. V exkluzívnom rozhovore pre televíziu JOJ prezradil, čo malo byť príčinou jeho agresívneho správania.

Poslanec sa liečil na psychiatrii

Poslanca Muránskeho spacifikovali až privolaní policajti. I keď podľa policajného záznamu mal vykrikovať, že je Pán Boh so 7,5 centimetrovým vtákom a na psychiatriu ho nikto nedostane, mýlil sa. Bol tam nakoniec presne týždeň.

"Po odoznení toho stavu ho nemocnica mohla prepustiť. Nie je nejaký dôvod, aby naďalej bol v tejto veci naším pacientom. Aby bol sledovaný alebo že by mu bola stanovená nejaká liečba," potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Stano Maťašovská.

Podľa policajného záznamu mohlo jeho agresivitu spôsobiť užitie drogy. Choval sa totiž extrémne. Poslanca sme chceli s týmito informáciami niekoľkokrát konfrontovať. Márne. Nakoniec, keď sme ho zastihli doma, dočkali sme sa namiesto odpovede na otázky vyhrážok.

Na svojom blogu útočil na televíziu JOJ okrem iného aj v súvislosti s informáciami, že za jeho agresívnym správaním mohlo byť užitie drogy. Popieral to.

"Ak na mňa chcete hodiť užívanie drog, dajte si tú námahu a zistite si o mne viac. Od svojich 18 rokov som pravidelným darcom krvi, naposledy som bol krv darovať tri dni pred mojím zrútením," píše sa vo vyhlásení Petra Muránskeho. 

V minulý piatok sa nám poslanca predsa len podarilo presvedčiť, aby prišiel do našej televízie na rozhovor. Na priame otázky ale odpovedal dosť vyhýbavo. "Stopercentne môžete potvrdiť, že žiadnu marihuanu ani nič iného ste neužili?" "Nemôžem sa zaručiť naozaj za nič, pretože si tie udalosti nepamätám 100 percentne," vysvetlil Muránsky. 

Podľa poslanca môže za agresívny výstup stres a obava o chorého otca. Michal Muránsky po vypnutí kamery sľúbil, že sa príde priznať, ako to naozaj bolo. Vraj ale potrebuje víkend, aby svoje rozhodnutie konzultoval s rodinou, s právnikom a politickým hnutím NOVA.

Policajti incident uzavreli ako priestupok

Svoj sľub dodržal a dnes naozaj prišiel, aby povedal, čo mohlo byť príčinou jeho výstupu. "Marihuanu som ten víkend užil, v piatok aj v sobotu. Nemyslím si, že je na tom, niečo zlé," dodal.

Policajti celý incident uzavreli ako priestupok. Michala Muránskeho tak nikto nemôže nútiť, aby zo svojho postu odišiel. On sám tak učiniť nechce. Jedným dychom ale dodáva, že už znova kandidovať nebude. "Susedom by som sa chcel ospravedlniť, že som im pokazil ráno," dodal na záver Muránsky.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy