Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Za agresivitu poslanca Muránskeho vraj môže nová droga
Zdielať na

Za agresivitu poslanca Muránskeho vraj môže nová droga

BRATISLAVA / Besnenie bratislavského mestského poslanca Michala Muránskeho už vyšetruje polícia. Zatiaľ to vyzerá na priestupok. Poslanec je hospitalizovaný na psychiatrii a verejne sa priznal k tomu, že vyvádzal pod vplyvom marihuany.

Suseda fyzicky napadol

Michal Muránský v pondelok vystrašil obyvateľov domu, ktorí nad ránom počuli hluk a vulgárne nadávky. Tým to ale neskončilo. V jednom z bytov poslanec roztrieskal okno a jedného suseda dokonca aj fyzicky napadol. "Vyšiel von, stále vykrikoval a vulgárne nadával a potom mi jednu vrazil," hovorí sused. VIAC TU.

Poslanec sa správal agresívne aj po príchode policajtov. Podľa našich informácií sa po zadržaní priznal, že fajčil marihuanu a dokonca požil aj istý nový druh drogy. Práve tá mohla spôsobiť jeho nečakanú agresivitu. "Policajti Obvodného oddelenia  sa vecou v súčasnosti zaoberajú ako podozrením z priestupku proti majetku a priestupku proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Karina Považanová.

NOVA: je to osobná tragédia človeka

Michal Muránsky skončil po svojom besnení na psychiatrii a ešte niekoľko dní tam strávi. Nemocnica má zákaz poskytovať o jeho zdravotnom stave akékoľvek informácie. Skúpy na slovo bol aj jeho stranícky šéf Daniel Lipšic. "Je to osobná tragédia konkrétneho človeka, ktorý je vo vážnom stave hospitalizovaný. Preto je to v tejto chvíli viac parketa pre lekárov než politikov," uviedla Martina Cabuková z tlačového oddelenia NOVA.

Hovorca hlavného mesta Ľubomír Andrassy naznačil, že by Michal Muránsky mal zvážiť svoje pôsobenie v politike. "Nechceme moralizovať, ale asi najlepšou cestou by bolo zváženie vzdania sa poslaneckého mandátu a teda vyvodenia osobnej zodpovednosti za to, čo sa stalo," hovorí riaditeľ kancelárie primátora.

Len priestupok

Vyšetrovanie zatiaľ smeruje k tomu, že vec bude riešená len ako priestupok. Aj to sa však môže zmeniť. Polícia však tvrdí, že prípad môže ešte prekvalifikovať na trestný čin a poslanca obviniť. Či to tak skutočne dopadne, sa ukáže až potom, čo sa im podarí objasniť všetky skutočnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy