Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Košický bar odoberal elektrinu načierno 20 rokov, ušetril 300 000
Zdielať na

Košický bar odoberal elektrinu načierno 20 rokov, ušetril 300 000

KOŠICE / Viac ako 20 rokov odoberal istý Košičan elektrickú energiu vo svojom bare takpovediac na čierno. Napojil sa na verejné osvetlenie a spôsobil obrovské škody. V podniku na sídlisku KVP včera zasahovali aj kukláči.

Policajná akcia ako z akčného filmu

Pohostinstvo prehľadávali kukláči aj so špeciálne cvičeným psom vo štvrtok, krátko po 20-tej hodine večer. Priestory prehľadávali niekoľko hodín. Kukláči, vyšetrovatelia i štátni policajti vykonali prehliadku baru, ktorý bol pôvodne postavený ako podchod. Kontrolovali vo vnútri prevádzky, ale aj vonku. Asistovali im pritom aj elektrikári.

"Došlo k neoprávnenému odberu elektrickej energie, ktorý bol približne od roku 1993, až do súčasnosti," uviedol k prípadu vyšetrovateľ. Policajný zásah vyvolal na sídlisku veľký záujem. Ozbrojených mužov v kuklách a množstvo policajných áut sledovali obyvatelia bytov z okien a balkónov. Policajná akcia totiž vyzerala tak, akoby hľadali nebezpečných zločincov.

Elektrina zadarmo viac ako 20 rokov

"V rámci bezpečnostných opatrení pri takýchto akciách sa nedá očakávať správanie podozrivých, jednalo sa o bar," upresnil policajný vyšetrovateľ. Prevádzkovateľ sa napojil na verejné mestské osvetlenie pred elektromerom. Takýmto nelegálnym spôsobom odoberal elektrinu 20 rokov.

"Predbežne vyčíslená škoda je približne 15-tisíc eur za každý rok," uviedol vyšetrovateľ. Presné vyčíslenie škody je ešte predmetom ďalšieho dokazovania. Prevádzkovateľa podniku zadržali policajti na mieste a noc strávil v policajnej cele.

10 rokov v base

"Vyšetrovateľ zo zločinu krádeže obvinil 48 ročného Košičana, ktorému za tento skutok hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až 10 rokov," povedal k prípadu hovorca krajskej polície v Košiciach Alexander Szabó. Podľa vyšetrovateľa boli v bare hracie automaty, klimatizácia, odvetrávanie, chladničky, a ďalšie vybavenie klasického baru.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy