Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zo Starého mosta spadol robotník, skončil v nemocnici
Zdielať na

Zo Starého mosta spadol robotník, skončil v nemocnici

BRATISLAVA / Bratislavskí hasiči pomáhali robotníkovi, ktorý dnes dopoludnia spadol zo Starého mosta na pontón. Robotník má viaceré zranenia a vo vážnom stave ho previezli do jednej z bratislavských nemocníc.

Letel približne 10 metrov

Nehodu pri rekonštrukcii na Starom moste nahlásili hasičom približne o 10:00. Na miesto vyrazili hasiči aj s technikou, ktorí zraneného robotníka odviezli z pontónu na breh. Na mieste zasahovalo deväť hasičov a dva kusy hasičskej techniky. Informovalo o tom Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

"Muž utrpel pri tomto páde viaceré vážne poranenia tela. Bol však pri vedomí, spontánne dýchal a záchranári ho po prvotnom ošetrení previezli do Univerzitnej nemocnice na Kramároch," uviedol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel. Robotník mal spadnúť s výšky 10 metrov.

2013: začiatok rekonštrukcie

Starý most v Bratislave začalo mesto rekonštruovať koncom minulého roka. Prestavba Starého mosta je spolu s vybudovaním električkovej trate zo Šafárikovho námestia po Bosákovu ulicu súčasťou prvej etapy budovania Nosného dopravného systému v Bratislave.

Starý most zrekonštruuje Združenie MHD - STARÝ MOST, ktoré mesto vybralo vo verejnom obstarávaní, a je zložené z firiem Eurovia SK, Eurovia CS a SMP CZ. Most pre verejnosť uzavreli 2. decembra 2013 a začali skladať starú konštrukciu. Novú konštrukciu plánuje konzorcium stavať na jar na petržalskom brehu Dunaja a odtiaľ ho potom budú vysúvať ponad koryto Dunaja.

Projekt má stáť 58,8 milióna €

Projekt bude stáť 58,8 milióna eur bez DPH. Mesto na projekt požiadalo o nenávratný finančný príspevok. Na financovaní projektu sa bude z 85 percent podieľať Európska únia, desať percent prispeje štát a päť percent zaplatí mesto. Jednou z podmienok na čerpanie nenávratného príspevku je, že Starý most i električková trať Šafárikovo námestie - Bosákova musia byť hotové do konca roka 2015.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy