Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bratislavčania dúfali márne, metro mať nebudú...
Zdielať na

Bratislavčania dúfali márne, metro mať nebudú...

BRATISLAVA / Tak a už je to definitívne. Bratislava nebude mať metro! Znie to ako zlá správa, ale práve metro by mal nahradiť iný dopravný prostriedok. Radnica dnes podpísala dôležitú zmluvu, vybavila si výnimku a získala peniaze z eurofondov.

Akú farbu bude mať nový Starý most?

Po Bratislave nebudú jazdiť ani autobusy a ani metro. Bude to električka. "Do konca februára by mohol byť ten most dole, čo bude asi najviditeľnejšia zmena v rámci tejto stavby," povedal primátor mesta Milan Ftáčnik.

Rozoberať ho začnú už na budúci mesiac a električka pôjde časom od Šafárikovho námestia až po koniec Petržalky. No a kým sa vedenie mesta chválilo, v zákulisí už čakali ohrdnutí mestskí poslanci. Tým totiž prekážalo, že nemohli médiá informovať o tomto skvelom projekte a nikto ich na tlačovku nepozval.

S vedením mesta sa však zhodli aspoň na tom, že nevedia, akú farbu by mal mať nový Starý most. Rozoberanie mosta potrvá približne päť mesiacov. Jeho stred dočasne podoprú loďou, aby nespadol do Dunaja.

Treba počítať aj so zápchami

Neskôr vybudujú po oboch stranách lávky pre chodcov aj cyklistov, autá sa však na most nevrátia. Tento projekt má stáť viac ako 70 miliónov eur. No a drvivú väčšinu zaplatia eurofondy.

Zo Starého mosta sa tak už do dvoch rokov stane nový. Dovtedy ale máme počítať v centre hlavného mesta so zápchami a možno aj kolónami.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články